Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Guvern se întruneşte Comisia pentru implementarea Planului naţional de acţiuni în domeniul drepturilor omului pentru anii 2011-2014. În rapoartele internaţionale, Moldova e apreciată ca făcând progrese modeste în apărarea drepturilor omului şi este criticată că a eşuat în elucidarea dosarului 7 aprilie şi pedepsirea celor vinovaţi de aplicarea torturii.

Ministerul apărării a anunţat o nouă licitaţie pentru vânzarea a şase avioane de luptă MIG-29 şi două aeronave de transport An-72 - toate la un preţ iniţial de 10 milioane de dolari. Ministrul Vitalie Marinuţa spunea recent că avioanele nu mai sunt demult funcţionale şi că necesită reparaţii capitale estimate la 30 de milioane de dolari. Dacă nu-şi vor găsi cumpărătorul, avioanele ar putea să treacă la fier uzat.

Şi reprezentanţa Winrock în Moldova și Misiunea OSCE organizează o Şcoala de Vară pentru dezvoltarea capacităţilor de lider, la care participă tinere de pe ambele maluri ale Nistrului.

Din Actualitatea internaţională:

Secretarul de stat american Hillary Clinton este aşteptată la Johannesburg, cel mai mare oraş al Africii de Sud, la un forum al oamenilor de afaceri, unde se va întâlni şi cu omologul său sud-african dna Maite Nkoana-Mashabane.

La Washington, şeful Rezervelor Federale Ben Bernanke este gazda unei reuniuni cu educatori din toată ţara pe tema importanţei educaţiei financiare.

Şi în India, membrii Parlamentului şi adunărilor legislative de stat urmează să alegă vicepreşedintele ţării.
Previous Next

XS
SM
MD
LG