Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Comisia Electorală Centrală va anunța rezultatul verificării celor peste 200 de mii de semnături depuse de Partidul Social Democrat pentru a se organiza un referendum pentru aderarea Republicii Moldova la proiectul Uniunii Euroasiatice condus de Rusia lui Vladimir Putin.

Astăzi va fi o nouă zi de ședințe la Curtea de Conturi care va audia un raport de audit despre folosirea banilor publici de către Serviciul Antigrindină. Un alt raport pe care-l vor audia membrii Curții care verifică folosirea fondurilor publice se referă la gestionarea patrimoniului public de către Agenţia "Moldsilva".

Institutul de Analiza şi Consultanţă Politică „Politicon" va da publicității un nou clasament lunar al celor mai influenți politicieni.

Se împlinesc 141 de ani de la înfiinţarea Căii Ferate din Moldova. Sărbătoarea va fi marcată astăzi la Palatului de Cultură al Feroviarilor din Chişinău.

La Londra, premierul britanic, David Cameron se întâlnește cu omologul său rus Dimitri Medvedev. Ieri, Vladimir Putin a vizitat Londra pentru a se întâlni cu Cameron și a urmări câteva evenimente olimpice din competiția de judo. Președintele rus Vladimir Putin se află la prima sa vizită în Marea Britanie în 9 ani. Relațiile dintre cele două țări au fost periclitate mulți ani de diverse dispute de la spionaj, la drepturile omului. Cea mai cunoscută dispută, nerezolvată încă, se referă la asasinarea prin iradiere în 2006 la Londra a fostului spion rus și critic al Kremlinului Alexandr Litvinenko.

Secretarul de Stat al Statelor Unite, Hillary Clinton își continuă astăzi pentru a treia zi un turneu prin șapte țări africane. Turneul început la 31 iulie în Senegal se va încheia pe 10 August în Africa de Sud.

La Seul, ministrul de externe al Myanmarului, Wunna Maung Lwin se întâlnește cu omologul său sud-coreean Kim Sung-hwan.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG