Linkuri accesibilitate

Ion Iliescu a dat în mintea lui Victor Ponta


Neculai Constantin Munteanu
Neculai Constantin Munteanu

Poporul le-a pus în cui pohta ce-au pohtit.


Deși sunt semne că s-a furat ca în codru, vezi turismul electoral și asaltul alegătorilor la orele serii în județele din sudul țării, cârlanul fără minte și istericul lui apendice liberal au suferit un eșec rușinos în încercarea de a-l demite Traian Băsescu. N-au reușit să aducă la urne jumătate plus unul din alegătorii înscriși în listele electorale, condiție stabilită de Curtea Constituțională pentru validarea referendumului. Se dau șmecheri, dar nici măcar ca hoți nu fac două parale. Deși au acționat, chipurile, în numele poporului, poporul le-a pus în cui pohta ce-au pohtit.

Deocamdată, batrânul lup de mare pare îndreptățit să se întoarcă la Cotroceni, bifând încă o victorie în disputa cu o opoziție nătângă, cu ceea ce reprezintă ea în materie de corupție, cu tentativa permanentă de a aservi justiția și statul de drept intereselor oligarhiei de partid și aliaților conjuncturali, între care se număr și un turnător al securității cu acte în regulă.

Siguri pe victoria obținută cu metode neortodoxe, Victor Ponta și Crin Antonescu nici la capitolul fair play nu stau prea bine. Incapabili să-și asume înfrângerea și să caute calea pentru o posibilă coabitare cu Traian Băsescu, recomandată și de importanți politicieni europeni, liderii USL par incapabili să accepte că interesele României sunt mai presus de ambițiile personale. Ahtiat după putere, Crin Antonescu s-a mulțumit să constate că referendumul a probat că românii nu mai au ce să înveţe în materie de democraţie și că, după aflarea rezultatelor oficiale, „vom aștepta și respecta cu toții decizia CCR”. A uitat doar promisiunea că se va retrage defintiv din politică dacă Traian Băsescu nu va fi demis.

Ca întotdeuna, Victor Ponta s-a dovedit a fi și taler cu două fețe și cu fundul în două luntrii. În luntrea pentru export, a declarat că a „învățat lectiile" dupa criza care a afectat țara în ultimele săptămâni și după criticile Uniunii Europene legate de metodele încercate pentru a-l destitui Traian Basescu. Ba chiar a promis că nu va cauta confruntarea cu președintele, dar a adăugat că „este nevoie de doi pentru a dansa tango”.

În discursul pentru uz intern, mizând pe cei peste șapte milioane de vo­tanţi po­trivnici, Victor Ponta crede că Traian Băsescu nu mai reprezintă pe nimeni și că cel mai bun lucru pe care îl are de făcut ar fi să demisioneze. El, Ponta, nu va vorbi la telefon cu Băsescu și nu va participa la ședințele CSAT.

După această declarație de război, semn că Victor Ponta continuă să fie și imatur și fără cei șapte ani de acasă, în scenă a intrat bătrâna fosilă comunistă Ion Iliescu. Care are nerușinatul patent comunist al schimbării regulilor în timpul desfășurării jocului. El, Ion Iliescu, lucrează la o scrisorică în care cere Curţii Constituționale să valideze rezultatul referendumului, deoarece „România nu mai are, de mult, 18 milioane de votanţi, ci doar 14 milioane, cel mult 15” și că, deci, la referendum au participat jumătate plus unul dintre cei cu drept de vot.

E adevărat, listele nu sunt actualizate, însă sunt aceleași cu care USL a câștigat alegerile locale fără ca atunci să protesteze. La fel de adevărat e că la vârsta lui Ion Iliescu poți da ușor în mintea copiilor. Dar să dai în mintea unui cârlan impertinent ca Victor Ponta pare culmea perversității comuniste.
Previous Next

XS
SM
MD
LG