Linkuri accesibilitate

Participarea insuficientă la referendumul din România face foarte probabilă revenirea președintelui Băsescu la Cotroceni


Președintele suspendat al României, Traian Băsescu a declarat în cursul nopții trecute că își va relua de astăzi activitatea ca șef al statului pentru a reconcilia societatea divizată de referendumul pentru demiterea sa, care ar fi eșuat duminică.
Autoritățile electorale estimează că la urne s-au prezentat doar 45,92 la sută din alegători, adică mai puțini decât era necesar pentru validarea referendumului. Vorbind la închiderea secțiilor de vot, Traian Băsescu a mai spus că românii au boicotat „lovitura de stat” a majorității parlamentare care a vrut demiterea sa.
„Fractura din societate trebuie stopată, trebuie anihilată pentru că România are nevoie de toată forța poporului ei pentru a trece mai departe prin perioada dificilă și, în același timp, are nevoie de forța întregului ei popor pentru a reuși în procesul de integrare în lumea civilizată”.
Rivalul lui Băsescu, premierul Victor Ponta a declarat pe de altă parte că Guvernul va respecta legile și deciziile Curții Constituționale și va acționa ca un factor de stabilitate și de progres, indiferent de validarea sau invalidarea referendumului.
XS
SM
MD
LG