Linkuri accesibilitate

Referendumul de destituire a președintelui suspendat al României, Traian Băsescu, nu a reunit conform rezultatelor preliminare BEC numărul suficient de alegători necesar validării sale


La București, Biroul Electoral Central a anunțat, după închiderea urnelor la ora 23:00, că participarea la vot în referendumul organizat pentru destituirea președintelui suspendat Traian Băsescu s-a ridicat la nivel național la 45,92%, marja de eroare fiind de +/-3%, ceea ce echivalează cu invalidarea referendumului.
Datele BEC, citate de agențiile de presă, ar reprezenta numărătoarea voturilor în 2.889 secții de votare, cuprinse în eșantionul reprezentativ la nivel național. Prezenta la vot in mediul rural a fost de 51,61%, iar in mediul urban de 41,76%. In Bucuresti, prezența la vot a fost de 40,04%.
BEC a anunțat că în cursul acestei zile vor fi prezentate în trei reprize „rezultatele parțiale” ale referendumului, fără să fie precizat cînd vor fi date publicității rezultatele definitive.
Pentru ca referendumul să fie validat, prezența la vot trebuia să depășească procentul de 50% din numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale. Rezultatele finale sînt așteptate în cursul dimineții.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG