Linkuri accesibilitate

Remanierea ministerială „un aranjament cu iz electoral în Alianţă” (Jurnal de Chișinău)


Un interviu cu ambasadorul Germaniei în Moldova (Panorama).


Schimbarea miniştrilor educaţiei şi de la interne şi referendumul pentru destituirea preşedintelui român Băsescu sînt teme pe care le comentează pe larg mai multe ziare de azi.

Editorialistul de la Timpul, Constantin Tănase susţine că nici ministrul Şleahtiţchi, nici Roibu nu au plecat de bunăvoie din funcţie şi că premierul Filat este obligat să explice mai ales cauzele demisiei sefului de la educaţie. „Avînd în vedere că presa a făcut speculaţii pe faptul că Şleahtiţchi ar fi fost eliberat din funcţie pentru gafa de a fi numit cursul de istorie din învăţămînt Istoria Românilor, explicaţia e necesară şi din cauza că o asemenea acuzaţie îi va crea probleme lui Filat în viitoarea campanie electorală,” scrie publicistul.

Petru Bogatu, în Jurnal de Chişinău, scrie însă că „totul a fost un aranjament cu iz electoral în alianţă” şi aduce ca dovadă faptul că Şleahtiţchi chiar în ziua cînd a fost destituit a şi fost desemnat în funcţia de consilier prezidenţial. Cît priveşte noii miniştri, „desemnarea lor nu este deloc întîmplătoare”, scrie Bogatu. „Cei care oferă bani doresc să aibă de-a face în administraţia publică centrală cu persoane competente în care au încredere,” este concluzia editorialistului.

Împotriva tuturor politicienilor” – este titlul articolului semnat de Nicolae Negru, tot în Jurnal de Chişinău. Editorialistul explică de ce cetăţenii români din Moldova n-ar trebui să iasă la referendumul de duminică. „Nu ne vom prezenta la referendum, dar nu pentru a-l salva pe Băsescu, ci pentru a protesta astfel împotriva comportamentului nesimţit, iresponsabil al clase politice româneşti în general, care în plină furtună economică s-a aventurat într-o luptă pe viaţă şi pe moarte pe puntea României ” scrie publicistul.

Republica Moldova este una din ţările lumii cu cea mai mare concentraţie de oameni bolnavi de hepatită, scrie Adevărul. 90% din cei bolnavi iau hepatita din clinicile de stomatologie, se arată în articolul lui Andrei Rizescu care face referire la datele Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.

Iar Panorama de azi publică un interviu cu ambasadorul Germaniei în Moldova care vorbeşte despre apropiată vizită a cancelarului Angela Merkel şi despre perspectivele europene ale Moldovei.
XS
SM
MD
LG