Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Lansarea Centrului pentru protecţia juridică a concetăţenilor ruşi; reuniunea ambasadorilor RM la Chişinău; vizira delegaţiei APCE la Bucureşti.


Asociaţia „MOTIVAŢIE” din Moldova invită la prezentarea „Raportului de analiză a actelor normative şi standardelor tehnice în domeniul accesibilităţii pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii”. Studiul scoate în evidenţă situaţia existentă în prezent privind asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, şi vine cu recomandări de îmbunătăţire a infrastructurii în baza standardelor în vigoare.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului se întruneşte în şedinţă.

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) continuă înscrierea jurnaliştilor la 2 ateliere cu tema Libertatea de exprimare şi Mass media în Moldova, aspecte juridice şi de procedură".

Centrul de Resurse şi Informare "Casa Comună" din Tiraspol invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă dedicată prezentării rezultatelor proiectului în domeniul socio-geografic "Harta Societăţii Civile."

Preşedintele Congresului Comunităţilor Ruse din Moldova, Valerii Klimenco, va tine o conferinţă de presă cu tema: "Demararea activităţii în Moldova a Centrului privind protecţia juridică a concetăţenilor ruşi".

Continua reuniunea ordinară a şefilor misiunilor diplomatice şi consulare ai Republicii Moldova, eveniment de bilanţ şi de dezbatere a principalelor linii de acţiune externă pentru perioada următoare.

Un contingent de militari ai Armatei Naţionale participă, pana la 27 iulie la exerciţiul multinaţional Rapid Trident 2012, organizat în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace", care se desfăşoară la Centrul de instruire Iavorov, Ucraina.

... si din actualitatea internationala...

Ambasadorii celor 15 state membre ale Consiliului de Securitate al ONU /cinci permanente, 10 nepermanente/ au consultări privind un proiect de rezoluţie împotriva Siriei.

Scandal financiar între Statele Unite și Marea Britanie. Washingtonul a învinut cea mai mare bancă din Marea Britanie, HSBC, că ar fi făcut afaceri cu firme ce au sau au avut legături cu terorismul şi că este implicată în activităţi de spălare de bani.

Rusia, prin vocea ministrului său de externe Serghei Lavrov, a anunţat că nu va susţine un document internaţional care ar echivala cu o susţinere a ONU faţă de o "revoluţie" în Siria, la peste 16 luni de la declanşarea violenţelor în ţara arabă.

O delegaţie a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei face o vizită de documentare la Bucureşti. Astazi delegaţia se va întîlni cu preşedintele interimar Crin Antonescu, cu preşedintele suspendat Traian Băsescu. Comunicatul de presă de la Strasbourg aminteşte că preşedintele APCE a cerut ca actuala criză politică din România să fie rezolvată prin dialog, respectînd pe de-a întregul drepturile opoziţiei, Constituţia şi legile în vigoare.
XS
SM
MD
LG