Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


O agendă a evenimentelor anunțate ale zilei.


Secretarul General al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare, Lamberto Zannier, se afla într-o vizita de trei zile în Republica Moldova. Înaltul oficial va avea întrevederi cu Preşedintele Nicolae Timofti, prim-ministrul Vlad Filat, cu preşedintele Parlamentului Marian Lupu, cu
Lamberto Zannier
Lamberto Zannier
vicepremierii Eugen Carpov şi Iurie Leancă, şi cu Guvernatorul autonomiei găgăuze Mihail Formuzal. Secretarul general al OSCE se va deplasa la Tiraspol miercuri, unde se va întîlni cu liderul regiunii Evgheni Şevciuk şi cu negociatorul-şef al părţii transnistrene, Nina Ştanski.

Oficialul va avea întrevederi cu ambasadorii Rusiei, Ucrainei, Statelor Unite ale Americii şi Uniunii Europene la Chişinău, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile şi angajaţi ai misiunii OSCE la Chişinău, Bender şi Tiraspol.

Premierul român, Victor Ponta, vine intr-o vizita oficiala la Chisinau, în cadrul careia se preconizeaza semnarea a doua acorduri moldo-romane: Protocolului de colaborare între Ministerele Educatiei si Planul de actiuni în domeniul Justitiei. Internautii se pregatesc sa il intampine pe oaspetele roman cu proteste la Chisinau.

Procuratura Generala invita la o conferinta de presa cu tema „Identificarea unei filiere de contrabanda cu implicarea colaboratorilor Serviciului Vamal”.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, va participa la ceremonia de lansare pe linie a primului troleibuz, marca „Belkommunmash", asamblat la Chişinău.

Ministerul Sanatatii invita la o conferinta de presa în cadrul careia va fi semnat Memorandumul de Întelegere în Domeniul Antidrog, în conformitate cu prevederile Programului National de implementare a Planului de Actiuni Republica Moldova-Uniunea Europeana privind Liberalizarea Regimului de Vize. La eveniment vor participa Andrei Usatîi, Ministrul Sanatatii si Wolfgang Götz, Directorul Centrul European de Monitorizare a Drogurilor si Dependentei de Droguri.

In Găgăuzia continuă înregistrarea candidaţilor la funcţia de deputat al Adunării Populare.

Din actualitatea internationala:

Opoziția din Ucraina intenționează să lanseze procedura de suspendare a președintelui Viktor Ianukovici. Inițiatorii proiectului numit „Ucraina împotriva lui Ianukovici” vor mai întâi să strângă semnături pentru inculparea președintelui, iar apoi să lanseze și procedura suspendării lui în Parlament.

Rusia acuză Occidentul că o șantajează ca să accepte sancțiuni dure împotriva Siriei.

Iar concluzia Comitetului Internaţional al Crucii Roşii este ca Siria se afla în stare de război.
Previous Next

XS
SM
MD
LG