Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


O agendă a evenimentelor anunțate ale zilei.


Parlamentul Republicii Moldova convocat in sedinta plenara. Sesiunea suplimentară/repetată, începe astazi și va dura pînă la 18 iulie. La ea sunt înscrişi circa trei mii de candidați.

Examenele de BAC din sesiunea suplimentară vor fi organizate în trei Centre Republicane de Bacalaureat din municipiul. Chișinău. La testare vor fi aplicate elemente noi. În particular, vor fi utilizate mecanisme electronice de detectare a telefoanelor mobile.

Guvernul Republicii Moldova, în comun cu Fondul ONU pentru Populatie, va organiza o conferinta de presa cu ocazia Zilei Mondiale a Populatiei.

Presedintele Parlamentului, Marian Lupu, va avea o intrevedere cu Abdoulaye Seck, Director al oficiului din Moldova al Bancii Mondiale.

Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO) invită reprezentantii mass-media la conferinta de presa cu tema: „Obstacole pentru o conducere depolitizata a Comisiei Nationale de Integritate (CNI)?

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinau, în parteneriat cu Radio Chișinau, organizeaza o conferința de presă cu ocazia venirii la Chișinau a pianistului Horia Mihail și a criticului muzical și muzicologului Oltea Șerban-Pârâu. Prezența lui Horia Mihail la Chișinau este prilejuita de concertul de închidere a Festivalului „Nopțile pianistice din Moldova-Marea Neagra”.

In actualitatea internationala:

Astazi se implinesc 17 ani de la masacrul din Srebrenica.

Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, a ratificat protocolul de aderare a Rusiei la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC). După ratificarea de către Parlament, protocolul de aderare la OMC trebuie promulgat de preşedintele rus Vladimir Putin pînă la 23 iulie; în caz contrar Moscova ar fi nevoită să reia negocierile cu statele membre ale organizaţiei date.
Previous Next

XS
SM
MD
LG