Linkuri accesibilitate

Preşedintele APCE şi-a exprimat îngrijorarea faţă de evoluţiile din România


Declaraţie oficială a lui Jean-Claude Mignon.

Potrivit unui comunicat de presă al preşedinţiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei se spune:

“Ca stat membru al Consiliului Europei, România trebuie să-şi respecte obligaţiile pe care şi le-a asumat potrivit standardelor europene. Independenţa justiţiei, în particular a Curţii Constituţionale, este o condiţie esenţială pentru existenţa domniei legii în orice ţară.”

Jean-Claude Mignon a cerut de asemenea tuturor părţilor să rezolve actuala criză prin dialog politic, respectînd pe de-a-ntregul drepturile opoziţiei, Constituţia şi legile în vigoare.

“Într-un stat democratic relaţiile dintre ramurile puterii sînt guvernate de regului dinainte stabilite, şi nu decise de cine e la putere”, a mai spus Jean Claude-Mignon.

“Comisia de la Veneţia stă la dispoziţia colegilor noştri pentru a le oferi consiliere legală imparţială în legătură cu toate chestiuniel legate de legea constotuţională”, se spune în încheierea comunicatului preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

XS
SM
MD
LG