Linkuri accesibilitate

Agenda Zilei


Moldova - Globe, generic, undated
Moldova - Globe, generic, undated

Flori la monumentul lui Ştefan cel Mare de la Chișinău, conferința ONU pentru limitarea comerțului cu arme și cursa de cai Palio di Siena.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti şi preşedintele parlamentlui Marian Lupu vor depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, pentru a marca ziua morţii Voievodului.

Site-ul oficial al Parlamentului informează că vizita unei delegaţii parlamenare în Georgia, condusă de prim-vicepreședintele parlamentului, Vlad Plahotniuc, a fost amînată pentru o dată care nu a fost încă stabilită.

Comisia parlamentară pentru politică externă, în parteneriat cu Forumul Moldo-German, continuă dezbaterile publiced despre integrarea europeană şi cooperarea transfrontalieră. Astăzi discuţiile sunt la Giurgiuleşti.

La New York se deschide conferinţa internaţională pentru limitarea comerţului cu arme convenţionale, organizată sub egida Naţiunilor Unite. Este considerată cea mai importantă reuniune pe această temă, care s-ar putea încheia cu un acord menit să limiteze imposibilul: comerţul cu arme.

Pentru prima dată o ţară cu un preşedinte comunist, Ciprul, a preluat preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene. Iar astăzi, la Nicosia este aşteptată delegaţia Uniunii Europene, FMI şi Bănci Mondiale pentru a discuta condiţiile în care Ciprul poate primi sprijin financiar pentru recapitalizarea băncilor.

La Strasbourg începe sesiunea plenară a Parlamentului European.

La Lindau, în Austria, continuă reuniunea laureaţilor Premieului Nobel, dedicată anul acesta problemelor de fizică. Participă 26 de laureaţi şi peste 500 de cercetători tineri.

Iar la Siena, în Italia, are loc tradiţionala cursă de cai Palio di Siena.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG