Linkuri accesibilitate

Premierul Vlad Filat va face o vizită oficială în Rusia....


...în luna septembrie la invitația omologului său rus Dmitri Medvedev.

Medvedev a făcut invitația în cadrul unei convorbiri telefonice cu Filat care a avut loc vineri, Filat urmînd să participe la Zilele Culturii Moldoveneşti din Rusia.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului de la Chişinău, cei doi au convenit să înceapă negocierile pe marginea acordului bilateral interguvernamental privind colaborarea în domeniul energetic. Acord va avea în vedere între altele tranzitul de gaze naturale, aspecte ce ţin de punerea în practică a pachetului energetic III, şi datoriile existente la gazul natural livrat Republicii Moldova. Din partea Republicii Moldova a fost desemnat responsabil pentru aceste negocieri a fost desemnat vicepremierul şi ministrul economiei Valeriu Lazăr, iar din partea Federaţiei Ruse – ministrul energeticii Alexandr Novak.

Filat şi Medvedev au mai discutat chestiuni ce ţin de domeniul investiţional, convenind că aici există suficiente posibilităţi pentru impulsionarea colaborării.

Un alt subiect al discuţiei s-a referit la aplicarea înţelegerilor anterioare privind liberalizarea exporturilor de vinuri moldoveneşti în Federaţia Rusă.

O altă temă a discuției au constuit-o probleme ce ţin de domeniul migraţional, iar cei doi premieri au pledat pentru semnarea cît mai repede posibil a unui acord între guvernele lor privind colaborarea în domeniul migraţiei forţei de muncă şi activitatea temporară a muncitorilor migranţi pe teritoriile celor două ţări.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG