Linkuri accesibilitate

Agenda zilei


Ziua internaționalaă împotriva traficului cu droguri şi ziua de solidaritate cu victimele torturii.

Premierul Vlad Filat, însoţit de ministrul de externe Iurie Leancă participă la Bruxelles la reuniunes Consiliului de cooperare Uniunea Europeană- Republica Moldova.

Preşedintele parlamentului, Marian Lupu îşi continuă vizita oficială în Belarus, iar preşedintele Nicolae Timofti se află la Istambul, pentru reuniunea la nivel înalt a Organizaţie pentru Cooperare Economică la Marea Neagră, care împlineşte 20 de ani de la înființarea sa.

Cum este Ziua Internaţională de solidaritate cu victimele torturii, Amnesty International Moldova desfăşoară un flash-mob şi un briefing în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

Iar Centrul de reabilitare a victimelor torturii „Memoria” ţine o conferinţă de presă cu tema: „Reabilitarea funcţionează şi este un drept al supravieţuitorilor torturii”.

Se încheie Forumul Naţional al Tinerilor din Republica Moldova, organizat de Fundaţia Est-Europeană la care participî 120 de tineri din toate raioanele ţării.

Începe a 10-a ediţie a festivalului Internaţional de muzică „Nopţile pianistice Moldova - Marea Neagră" . Alianţa Franceză a informat că vor avea loc trei concerte, la Chişinău, la Tiraspol, şi la Odesa.

În Ucraina, este judecat recursul înaintat de fostul premier Iulia Timoşenco, condamnată la 7 ani închisoare. Doamna Timoşenco este acuzată de abuz de putere când a negociat ultimul acord de import şi tranzit al gazelor ruseşti.

„O zi foarte importantă pentru soarta mamei mele” declara recent fiica Iuliei Timoşenco într-un interviu cu Europa Liberă.

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin îşi continuă turneul în Israel, teritoriile palestiniene şi Iordania.

La Strasbourg are loc reuniunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Pe agendă: situaţia din Rusia şi fosta Iugoslavie.

Astăzi sunt marcate două zile internaţionale: ziua împotriva traficului cu droguri şi ziua de solidaritate cu victimele torturii.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG