Linkuri accesibilitate

Vlad Filat critică „sistemul putred” din educație


Un interviu cu premierul Vlad Filat despre problemele școlii și activitatea Ministerului educației.


Într-un interviu cu Europa Liberă, premierul Vlad Filat a criticat aspru „sistemul putred” din educație dezvăluit de sesiunea examenelor de bacalaureat, când „copii care n-au bani pentru a plăti și învață bine sunt nedreptățiți” de cei care plătesc examenele.

Premierul l-a criticat aspru, fără a-i rosti numele, pe ministrul educației Mihail Șleahtițchi, spunând că plăgile din educație nu se rezolvă prin „declarații și conferințe de presă fastuoase” sau „acorduri de colaborare între Minister și centrul anticorupție”.

Primul ministru nu a spus explicit dacă se gândește la înlocuirea ministrului, care-i este și subaltern de partid. Dar l-a acuzat de „bâlbe și incoerențe în activitate”, inclusiv din cauza deciziei de a reintroduce de la 1 septembrie denumirea de „istorie a românilor” în programele școlare.

Vlad Filat a spus că istoria românilor s-a studiat și se va studia în școală, dar a lăsat să se înțeleagă că îl nemulțumesc schimbările dese ale denumirii acestei materii.

Textul integral al interviului, realizat de Valentina Ursu, va putea fi citit în curînd pe această pagină și ascultat în cursul emisiunilor noastre de astăzi.
Previous Next

XS
SM
MD
LG