Linkuri accesibilitate

Un jurnalist rus îl acuză pe şeful Comitetului Federal de Investigaţii că l-a ameninţat cu moartea


Acţiune de protest în sprijinul jurnalistului Sergey Sokolov de la "Novaya Gazeta".

Acţiune de protest în sprijinul jurnalistului Sergey Sokolov de la "Novaya Gazeta".

Mai mulţi jurnalişti ruşi s-au solidarizat cu Novaya gazeta.


Editorul şef al ziarului independent Novaya gazeta l-a acuzat astazi pe şeful comitetului Federal de Investigatii al Rusiei că l-a ameninţat cu moartea pe unul dintre editorii cei mai importanţi ai ziarului.

Dmitri Muratov a declarat serviciului rusesc al postului nostru de radio că ameninţarea a fost făcuta de catre Aleksandr Bastrikin redactorului şef adjunct Serghei Sokolov după ce a acesta a fost luat cu forţa şi dus într-o pădure în apropierea Moscovei. Potrivit domnului Muratov, jurnalistul şi demnitarul au avut o dispută in Nalcik, capitala republicii Kabardino Balkaria săptămîna trecută, după care jurnalistul a fost ameninţat cu moartea.

Dmitri Muratov le-a mai spus colegilor nostri de la serviciul rusesc că Novaya gazeta nu vrea să fie implicată într-un „razboi al informaţiilor” cu autorităţile ruse, dar că din motive de securitate Serghei Sokolov a plecat din Rusia.

Poliţia a arestat astazi 5 jurnalisti care protestau in fata Comitetului Investigativ de la Moscova impotriva intimidării jurnalistilor şi ameninţărilor cu moartea. Pină acum Comitetul nu a reacţionat la declaratiile facute de jurnalistii de la Novaya Gazeta.

XS
SM
MD
LG