Linkuri accesibilitate

Voronin reales la al VII-lea Congres


Vladimir Voronin: „Nu cu trei partide luptăm noi astăzi, ci cu o intervenţie externă bine planificată”.


La Congresul de astăzi, Vladimir Voronin a obţinut majoritatea din voturile celor câteva sute de participanţi, fiind reales pentru încă patru ani în fruntea celui mai puternic la ora actuală partid de opoziţie moldovenesc.

O opoziţie în care comuniştii moldoveni au ajuns în urmă cu 3 ani şi în timpul căreia au fost părăsiţi aşa cum s-a estimat astăzi de peste 5 mii de membri, inclusiv doi veterani, Victor Stepaniuc şi Vadim Mişin.

Tocmai acestor „trădări”, cum le-a numit şeful comuniştilor în discursul său de la congres, dar mai ales ale lui Marian Lupu sau Igor Dodon, numiţi de Voronin „oportunişti”, se datorează potrivit lui eşecul comuniştilor din ultimii ani.

Şeful comuniştilor crede că Alianţa a venit şi se menţine la putere şi în urma unui sprijin masiv din exterior. „Nu cu trei partide luptăm noi astăzi, ci cu o intervenţie externă bine planificată”, a spus el.

Vorbind despre tactica paşilor viitori, Vladimir Voronin a admis posibilitatea renunţării la boicotul parlamentar din ultimele 4 luni:
„Dacă vom reveni în Parlament, o vom face cu siguranţă doar pentru a-l distruge din interior", a spus el.

Şeful comuniştilor a lăudat de asemenea proiectul rusesc de Uniune europasiatică, o opţiune aplaudată şi de delegaţii la congres. „Decât să baţi la o uşă închisă, mai bine e să mergi unde eşti chemat”, şi-a explicat punctul de vedere un delegat la congres.
Previous Next

XS
SM
MD
LG