Linkuri accesibilitate

Lucrările Congresului PCRM la Chișinău


Vladimir Voronin a apărat politica de boicot promovată de PCRM în opoziţie.


Vladimir Voronin şi-a asumat o parte din vină pentru pierderea puterii, într-un discurs bilanţ al ultimilor 4 ani, spunând că a fost o greşeală să admită în partid „oportunişti” ca Marian Lupu sau Igor Dodon, care ulterior „au trădat” şi au ajutat astfel Alianţa să ajungă la putere.

Vladimir Voronin a apărat însă politica de boicot promovată, în opoziţie, de PCRM şi a anunţat că fracţiunea comuniştilor s-ar putea întoarce în Parlament doar pentru a contribui la distrugerea din interior a actualului Legislativ.

„Dacă cineva crede că vom reveni cu capul plecat, greşeşte. Nu avem nici un motiv să fim constructivi în raport cu uzurpatorii", a spus el.

Voronin a mai anunţat o redefinire a profilului PCRM, care va milita în continuare pentru construcţia unui socialism de tip democratic.


De asemenea, liderul comuniştilor moldoveni a lăudat proiectul de uniune euroasiatică, pe care l-a creditat cu şanse bune de succes.

Congresul urmează să aleagă şi noua conducere a PCRM, dar Vladimir Voronin a şi anunţat că nu va renunţa la funcţia de lider al partidului.
Previous Next

XS
SM
MD
LG