Linkuri accesibilitate

Jonas Hellborg


Personae.

Jonas Hellborg e un ghitarist bas suedez care a cântat între alții cu John McLaughlin, pe vremea când acesta conducea vestita Mahavishnu Orchestra prin anii ʼ80, cu unul din foştii Cream, bateristul Ginger Baker, şi cu o seamă de muzicieni pakistanezi şi indieni, între ei Ustad Sultan Khan.

În afara de fapul ca e unul din virtuoşii basului, Hellborg e implicat şi în design-ul acestui instrument - a construit un bas cu două gîturi, unul cu riff-uri, altul fără, şi a inventat o linie electrică pentru ghitara bass care a inovat tehnica de amplificare a acestui instrument.

A scris două cărți avînd ca temă basul. Piesa pe care v-o propun, „Time is the Enemy”, apare pe albumul ”Persoane”, unde Jonas Hellborg cântă cu ghitaristul Shawn Lane şi de bateristul Jeff Sipe. Veti spune ca e hard rock, în formula sa clasica, ghitară-bas-tobe, dar eu aş numi mai degrabă jazz această muzică.
Jonas Hellborg
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:05:17 0:00
Link direct
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG