Linkuri accesibilitate

Ministerul Justiției de la Chişinău a definitivat noua redactare a proiectului legii antidscriminare


Ministerul Justiției de la Chişinău a informat azi printr-un comunicat că a definitivat noua redactare a proiectul Legii privind prevenirea și combaterea discriminării. Documentul în cauză a fost expediat spre avizare tuturor instituțiilor administrației centrale de stat. Ministerul Justiției a ținut cont de recomandările formulate de instituțiile europene, care au atras atenția că excluderea oricăruia dintre criteriile formulate în proiect va afecta în mod egal, prin acțiuni discriminatorii, drepturile fundamentale ale omului și deci, integritatea viitoarei Legi.

Autorii proiectului au luat în considerație și temerile exprimate de o parte a clerului și mirenilor Mitropoliei Moldovei. Astfel, textul proiectului a fost completat cu prevederi care stipulează expres că dispozițiile Legii nu vor aduce nicio atingere modului de activitate al cultelor religioase și nu se aplică în materia raporturilor de adopție sau căsătorie.

Drept urmare, Ministerul Justiției subliniază că scopul urmărit prin adoptarea acestui proiect ține exclusiv de prevenirea și combaterea discriminării pe orice criteriu, promovează interesele tuturor cetățenilor și nu lezează valorile etico-morale ale Bisericii Ortodoxe, care corespund, de altfel, normelor consacrate de Constituția Republicii Moldova și alte acte legislative în vigoare, se mai spune în comunicat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG