Linkuri accesibilitate

Prima vizită în străinătate a preşedintelui Republicii Nicolae Timofti a fost la Bruxelles


Nicolae Timofti şi Jose Manuel Barroso, Bruxelles, 27 aprilie 2012
Nicolae Timofti şi Jose Manuel Barroso, Bruxelles, 27 aprilie 2012

„Sperăm că ei ne-au înțeles mesajul nostru și intențiile noastre bune.”

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a primit astăzi la Bruxelles pe președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Barroso a spus la conferința de presă după discuțiile cu Timofti că însuși faptul că președintele moldovean face prima sa vizită în străinătate la Bruxelles demonstrează „angajamentul lui și al Moldovei pentru o relație mai apropiată cu Uniunea Europeană”.

Președintele Timofti i-a spus şefului executivului european că speră ca Moldova să adopte cât mai curând ultimele două legi necesare pentru încheierea acordului de asociere: legea antidisciminare și cea privind reforma structurilor anticorupție. Iată ce a declarat Europei Libere preşedintele Republicii Moldova, într-un intervu realizat prin telefon la Bruxelles.
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00
Link direct

Europa Liberă: Vreau să întreb cum apreciați această primă vizită, pe care ați făcut-o, așa cum ați promis, pe direcția vestică. Și ăsta, probabil, este un demers, bănuim noi.

Nicolae Timofti:
,,Sunt de acord cu aprecierea dumitale, pe care ai făcut-o acum, că este un semnal, pe care l-am comis și l-am realizat. Și o să fiu bucuros, dacă o să pot să fiu în stare să realizez toate promisiunile pe care le-am făcut în discursul meu la inaugurare și înainte de votare. Dacă e să spun despre rezultate: eu sunt mulțumit personal. Și discursurile, și întâlnirile pe care le-am avut cu domnul Barossa și domnul Rompuy și vreau să vă spun că sperăm că ei ne-au înțeles mesajul nostru și intențiile noastre bune.”

Europa Liberă: Probabil nu ați avut posibilitatea să abordați o sumedenie de probleme. V-ați făcut o agendă de priorități. ce preferințe ați avut? Sau cum ați ales subiectele cele mai importante?

Nicolae Timofti:
,,Noi am vorbit despre mersul negocierilor cu Uniunea Europeană, Moldova-Uniunea Europeană, în planul aderării noastre la etapa actuală și vreau să vă spun că noi suntem apreciați foarte bine în această problemă, că suntem chiar bine priviți și bine apreciați. Ca lideri suntem în aspectul parteneriatului în negocierile pentru parteneriatul de Est.”
XS
SM
MD
LG