Linkuri accesibilitate

Bulgaria atrage turiștii români


Imagine a stațiunii Albena
Imagine a stațiunii Albena

Anul trecut aproximativ 1 milion de turiști români au vizitat Bulgaria iar numărul lor rămîne constant.


110 000 de turiști străini au vizitat Bulgaria în zilele de Paști. Cel mai mult – 65 000 au venit din România, 30 000 – din Grecia, alte câteva mii – din Serbia, Macedonia și Muntenegru.

250 000 de bulgari au petrecut sărbătorile în afară acaselor. Din cauza crizei însă numai 60 000 – de două ori mai puți în comparație cu anul trecut, au plecat în țările vecine chiar dacă au avut pentru prima dată la dispoziție nu 3 ci 4 zile libere. Cel mai mare a rămas interesul pentru călătoriile în Grecia și Turcia. Câteva mii de bulgari au petrecut sărbătorile în Serbia, Macedonia și în România.

Majoritatea turiștilor români au preferat litoralul bulgăresc de nord al Mării negre – Balcicul, Albena, Nisipurile de aur și Varna. A crescut interesul pentru principalul centru turistic în interiorul țării – Veliko Tărnovo, pentru Arbanassi, Gabrovo, Triavna, Drianovo și Elena - localități pitorești cu multe mănăstiri și biserici ortodoxe în zona de munte, situate pe drumul București-Istanbul.

Românii sunt atrași în primul rând de prețurile mici. În Bulgaria cazarea și masa costă în medie cu 50 la sută mai puțin față de cele din România. Nivelul serviciilor turistice totuși lasă de dorit în comparație cu cel din Turcia și Grecia.

2000 de români au făcut rezervații pentru zilele de Paști la stațiunea „Albena”. Aici mai multe hoteluri au fost deschise încă pe data de 30 martie. Prețurile încep de la 30 de euro pentru o noapte. Se aplică pe scară largă sistemul all-inclusive. În cazul rezervărilor on-line se fac reduceri de 10%. Pentru prima dată în acest an „Albena” oferă prețuri speciale pentru oamenii de peste 55 de ani în cadrul programului „Cei 55 de aur”.

În sezonul estival oaspeții stațiunii vor folosi gratuit umbrela de plajă și șezlong, primul copil nu va plăti cazarea și masa, ceilalți vor profita de reduceri de 70% de la tariful normal.

Anul trecut aproximativ 1 milion de turiști români au vizitat Bulgaria. Numărul lor rămâne constant în ultimii ani.

În 2011 Bulgaria a fost vizitată de 6,4 de milioane de turiști străni. Veniturile din turism au crescut cu 3,8% pînă la 2,8 miliarde euro.
Previous Next

XS
SM
MD
LG