Linkuri accesibilitate

Un sacou „Dolce&Gabbana” pe care era scris „Fabricat în Moldova”


Vox pop: de ce totuşi moldovenii poartă puţine haine fabricate în Moldova?


Discutăm în această dimineaţă reînvierea brandurilor şi imaginii produselor moldoveneşti ]n ochii consumatorilor locali. Să ascultăm opiniile mai multor trecători pe care colega mea, Alla Ceapai, i-a întrebat dacă obişnuiesc să-şi cumpere haine sau încălţăminte de la producătorii locali.

„Calitatea este bună, dar pur şi simplu hainele produse în Moldova nu corespund nevoilor noastre, de exemplu nu am găsit o companie autohtonă care de exemplu să producă scurta pe care o port şi care o produce China, sau costumul care este produs în Italia. adică sunt câteva companii cum ar fi „Iuvas” care produc anumite haine tricotaj pe care poţi să le porţi acasă.”

Europa Liberă: Purtaţi haine fabricate în Moldova?

„Nu, deoarece nu îmi plac modelele, calitatea poate şi este bună.”

„Dar eu mi-am cumpărat personal de la firma moldovenească „Hîncu” cizme şi pantofi şi sunt mulţumită, chiar mulţumită de calitate.”

„Da eu port hainele moldoveneşti, încălţămintea îmi place, am pantofi şi cizme de iarnă de la o companie moldovenească de la Străşeni, îmi place calitatea şi sunt mulţumit de modelele care sunt.”

„Sincer eu nici nu am văzut la noi haine care se vând şi care sunt fabricate în Moldova. Din câte ştiu eu Moldova coase foarte multe haine pentru companii italiene. Chiar pe facebook am văzut într-o zi un sacou „Dolce and Gabana” şi era scris „Fabricat în Moldova”.”

„Este Ionel care produce costume foarte bune care se vând în Franţa, Germania şi se vând la preţuri foarte ridicate. Iar la noi nu se cumpără aceste costume pentru că nu sunt pe piaţă, adică chiar dacă la noi dacă şi se vinde ceva se vinde de cea mai proastă calitate şi ceea ce Europa nu doreşte să importe.”

Europa Liberă: De ce totuşi moldovenii poartă puţine haine fabricate în Moldova?

„Pentru că foarte mulţi au prieteni, rude, cunoştinţe peste hotare şi undeva există această impresie că dacă este peste hotare este foarte bine şi este foarte scump. ”

Europa Liberă: Dar poate e o problemă şi de mentalitate?

„Asta da, la noi sunt fiţe în cap că dacă eu am o haină trimisă din Italia trebuie să mă ştie tot site-ul de socializare că eu mi-am tras cea mai tare haină. Asta este în primul rând o problemă de mentalitate.”

„Da moldovenii sunt prea fiţoşi de genul haine, branduri ş.a.m.d. eu cred că moldovenii ar trebui mai întâi de toate să susţină producătorul nostru şi după aia să se uite la alt producător de peste hotare.”

Un sacou „Dolce&Gabbana” pe care era scris „Fabricat în Moldova”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:15 0:00
Link direct
Previous Next

XS
SM
MD
LG