Linkuri accesibilitate

NesDreams


Din colecţia de primăvară, expoziţia NesDreams de Vasile Botnaru
Din colecţia de primăvară, expoziţia NesDreams de Vasile Botnaru

Artă grafică în cafea şi acorduri „Trigon"-ometrice cu Vasile Botnaru.


În această seară, despre vernisajul expoziţiei de grafică semnata de Vasile Botnaru, colegul nostru şi şeful biroului Europei Libere de la Chisinau. O relatare de la Alla Ceapai:

„NesDreams” şi-a numit Vasile Botnaru noua expoziţie care cuprinde zeci de lucrări grafice în tuş şi cafea, în majoritatea chipul femeii ocupînd locul central. În noua galerie de portrete se găseşte şi jurnalista Natalia Morari:

„Pentru mine este o onoare enormă faptul că el mi-a dedicat o pictură. Eu îl ador ca pe un jurnalist, ca pe un pictor, ca pe un om, ca pe o personalitate. Şi eu cred că este un cadou foarte frumos din partea unui bărbat public, un cadou pentru toate femeile cu prilejul zilei de 8 martie. Şi îi mulţumesc foarte mult. Poate am avea nevoie de un astfel de preşedinte, cine ştie.”

NesDreams - grafică de Vasile Botnaru
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:33 0:00


Dar iată ce spune jurnalista Lorena Bogza:

„Văd lucrările pe care mi le-aş dori la mine pe perete. Arată foarte bine, neaşteptat de bine. Şi e un refugiu minunat pe care şi l-a găsit domnulş Botnaru înafara politicii şi a cotidianului.”

Scriitorul Emilian Galaicu-Păun şi-a regăsit şi el portretul pictat în cafea:

„Face cu cafeaua ceva atît de spontan atît de firesc, atît de plin, ca şi cum toată viaţa a pictat cu această substanţă şi o face în mod firesc, ca şi cum cafeaua ar fi un vin bun, un vin spumos, pentru că este atît de eclatant ca şi expresie. Jos cu pălăria.”

Printre vizitatorii vernisajului s-au aflat şi mulţi politicieni, printre care şi cel de-al doilea preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi:

„Eu ştiu că un om talentat este talentat în mai multe lucruri. Eu cred că asupra acestor desene trebuie să meditezi, nu atunci cînd sunt mulţi oameni. Ar fi bine să vii odată singur să le admiri.”

Cîtă muncă şi pasiune sunt investite în aceste lucrări grafice, pînă ce ajung ele să fie admirate ne spune fiica domnului Botnaru, Lina Botnaru:

„Tata foarte mult s-a pregătit moral, dar şi fizic a pregătit colecţia şi anume nopţile. Rolul nostru este foarte mic dar important să-l sprijinim pe tata atunci cînd el face aceste lucrări, le produce.”

Europa Liberă: Ce stare are de obicei domnul Botnaru atunci cînd desenează?

„Domnul Botnaru este o fire foarte energică, foarte plină de idei, plin de emoţii şi toate emoţiile acestea trebuie stăpînite la un moment dat. Şi uite desenatul în sine este un proces care îl calmează.”

Noua colecţie „NesDreams” semnată de Vasile Botnaru este găzduită de salonul de artă MolDeco. Lucrările grafice pot fi admirate, dar şi cumpărate pînă la 24 martie.
Previous Next

XS
SM
MD
LG