Linkuri accesibilitate

Promisiunile comuniștilor de sîmbătă pentru încălzirea vremii...


Cei vîrstnici sunt predominanţi printre participanţii la acţiunile de protest din Piața MAN.


Traditional, ziua de sîmbătă şi-o rezervă comuniştii pentru protestele care sunt unite sub lozinca „Jos Alianţa" şi tradiţional numarul participanţilor depinde de temperatura aerului. Astăzi fiind un pic mai însorit timpul, au venit ceva mai multi oameni; organizatorii nu se încumetă să dea însă o cifră, dar au ocupat ca de obicei spaţiul central din Piaţa Marii Adunari Naţionale exact în faţa guvernului şi în momentul în care vă vorbesc este la microfon preşedintele PCRM, Vladimir Voronin care ironizează pe tema mai multor activităţi ale guvernului, inclusiv cea mai recentă intenţie de a cumpăra avioane şi elicoptere pentru apărarea frontierei.

O contrademonstraţie fac cîtiva protestatari care încearcă să bruieze cu sunete emise de aparate porta voce, dar sigur că sunt în competiţie inegală şi comuniştii promit că odată cu încălzirea vremii Piata Marii Adunări Naţionale se va umple şi mai mult şi au de gînd să obţină victoria pe care şi-o propun, adică să determine guvernarea să îşi dea demisia.

Promisiuni și steaguri pe băț...
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:30 0:00


Cei vîrstnici sunt predominanţi printre participanţii la aceste acţiuni de protest, dar sunt mobilizate şi aripile tinere din raioane, adică tineretul komsomolist al comuniştilor care sunt înrolaţi în patrulele de păstrare a ordinii.

În general se poate spune că toţi nemulţumiţii sunt racolaţi de comunişti. Acum, să nu uităm că si duminică există o a doua parte a mitingului, unde participarea este de altă vîrstă şi de altă „coloratură". Protestatarii pe care îi aduce Comitetul pentru Salvarea Constituţiei şi Democraţiei sunt ceva mai tineri, mai eterogeni, şi asta este „specializarea". Probabil comuniştii acţionează în mediul protestatarilor în vîrstă, iar Iurie Roşca contează pe contingentul cel mai tinar si mai mobil.
Previous Next

XS
SM
MD
LG