Linkuri accesibilitate

Vocea poporului despre puterea radioului



Ce cred locuitorii Chişinăului despre puterea radioului? A rămas pentru ei un mijloc important de informare?

„Ascult radio foarte des, pentru mine este cea mai accesibilă sursă de informare. Radio în comparaţie cu TV îţi pune imaginaţia la încercare, pentru că la TV priveşti şi informaţia îţi vine mură în gură, dar la radio...Radioul te face să te gîndeşti, pune mintea la încercare şi asta este important, adică la informaţia pe care o primeşti participi şi tu.”

„Cînd aud ceva îmi imaginez unde este acţiunea.”

„Dimineaţa e aşa pînă cînd pregăteşti o cafea, pînă cînd te îmbraci, asculţi ceea ce este mai accesibil şi nu îţi implică decît atenţia auditivă. De exemplu, la mine la bucutărie radioul este sus de tot şi s-a pierdut telecomanda şi vrei nu vrei asculţi Vocea Basarabiei, ceea ce implică la ora şapte Radio Europa Liberă. Îmi plac foarte mult interviurile de dimineaţă sunt pline de informaţie.”

„În primul rînd nu am acces la TV, locuiesc la cămin, respectiv ascult radio este mai comod. Atunci cînd încep să fac o activitate, mai ales cînd mă trezesc de dimineaţă ascult radio, ascult ştirile.”

„La televizor e mult mai... vezi ce se întîmplă şi cum, dar la radio ce înţelegi, nimic.”

„Mai multe persoane ar avea acces la un radio decît la o televiziune. Atunci cînd nu ai acces la internet, radio este o soluţie foarte bună de a şi la curent cu toate noutăţile.”

„Televizorul numai acasă sau într-un local poţi să-l priveşti, dar radioul la telefoane, în maşină, în diferite situaţii poţi să-l asculţi.”

„Eu cred că radio este mai creativ. Dacă la televizor este acum lupta asta pentru audienţă şi imaginea caută să te şocheze şi să-ţi atragă neapărat atenţia şi se pierde din conţinut, radio este ceea ce implică un pic mai multă creativitate artistică. ”

„Televiziunea este mai uşor accesibilă, îţi arată imaginea şi e mai uşor de înţeles mesajul. Radio este ceva mai complicat, este ceva ce ţine de trecut.”

Europa Liberă: În opinia ta radio nu are viitor?

„Cred că nu, deoarece şi internetul şi televiziunea sunt mai căutate decît radioul.”

„În opinia mea radioul are viitor, nu ţine doar de trecut. Atîta timp cît o să existe transport public microbuze, troleibuze şi atîta timp cît oamenii vor circula cu maşinele va exista şi radioul pentru că acolo asta este unica sursă de informare.”
Previous Next

XS
SM
MD
LG