Linkuri accesibilitate

La moartea lui Whitney Houston


Whitney Houston la Galele Pre-Grammy, Beverly Hills, California, 12 februarie 2011
Whitney Houston la Galele Pre-Grammy, Beverly Hills, California, 12 februarie 2011

Cartea Guiness a Recordurilor susține că este cântăreața care a obținut cele mai multe premii din toate timpurile.


Admiratori, stele ale muzicii internaționale şi figuri proeminente ale industriei muzicale şi practic întreaga presă de pe glob i-au adus un omagiu lui Whitney Huston, care a încetat din viață într-un hotel din Los Angeles, în vârstă de 48 de ani.

Cauza imediată decesului nu este deocamdată cunoscută. Se relatează că joi şi vineri Whitney Houston a participat la câteva petreceri la Los Angeles. Agențiile internaționale de presă notează că ultimii ani de viața ai acestei vedete americane de muzică pop au fost marcați de consumul de droguri şi alcool.

Moartea neaşteptată a artistei umbreşte ceremonia de acordare a premiilor Grammy ediția 2012, la care ar fi trebuit să asiste pe 12 februarie.

Cântăreață, actriță, producătoare, prezentatoare de modă, Whitney Houson, s-a născut la 9 august 1963. A fost una din cele mai succes cântărețe din Statele Unite, de fapt cea mai de succes - Cartea Guiness a Recordurilor Mondiale susține că este cântăreața care a obținut cele mai multe premii din toate timpurile.

Pe lista acestora se află, între altele, două premii Emmy, şase premii Grammy, 30 de premii Bilboard, 22 de premii American Music, iar lista totală cuprindea în 2010 nu mai puțin de 415 de distincții obținute de Whitney Houston în întreaga sa carieră.

Inspirată de câteva proeminente cântărețe de soul din familia sa, între care mama sa Cissy Houston, verişoarele ei Dionne Warwick şi Dee Dee Warwick, şi naşa sa de botez Aretha Franklin, Whitney Houston a început să cânte în corul de gospel pentru copii de la New Jersey, la vârsta de 11 ani.

După accea a cântat alături de mama sa în mai multe cluburi de noapte din zona New York-ului, unde a fost descoperită de şeful casei de discuri Arista Clive Davis.

Whitney Houston a lansat relativ puține discuri: şapte albume de studio, şi trei albume cu coloana sonoră a unor filme. Toate s-au vândut însă milioane şi milioane de exemplare, multe dintre ele având certificate de aur, platină, multi-platină şi chiar diamant.

A fost singura cântăreață din lume care a stat şapte săptămâni la rând pe primul loc în faimosul top 100 Bilboard din Statele Unite.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:05:28 0:00
Link direct
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

XS
SM
MD
LG