Linkuri accesibilitate

Vladimir Voronin se pronunță pentru alegeri anticipate


Liderul PCRM spune „nu” renunțării la referendumul pentru modificarea Constituiției.

Prezent la acţiunile de protest pe care PCRM le-a organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin a reacţionat la anunţul coaliţiei de guvernare de a renunţa la plebiscit în favoarea alegerii şefului statului împreună cu grupul Dodon, al socialiştilor. Vladimir Voronin mizează totuşi pe nealegerea preşedintelui şi spune un „nu" categoric acestei „aventuri", cum numeşte el decizia pe care au luat-o cei trei lideri ai AIE de a renunța la referendum.

Totodată, liderul comuniştilor crede că Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu au şanse minime pentru alegerea şefului statului, împreună cu Igor Dodon, recent desprins din PCRM. Voronin oferă doar 10 % acestei noi tentative de alegere a şefului statului. Liderul comuniştilor crede că problema este „în ei", pentru că ar fi putut alege preşedintele cu 3 ani în urmă.

El se arată convins că acţiunile AIE pe mai departe vor fi „ilegale". Dacă vor să aleagă o persoane care din start să nu aibă legitimitate, „este treaba lor", spune Voronin, dar PCRM nu va participa în nici un caz la aceste „aventuri".

Voronin crede că ar trebui organizate alegeri parlamentare anticipate deoarece, în opinia sa, „toată ţara a obosit de prostiile pe care le comit cei 3 lideri”, de trei ani de când sunt la guvernare.
Previous Next

XS
SM
MD
LG