Linkuri accesibilitate

Ger și proteste la Chișinău


Opoziția extraparlamentară acuză AIE că ar fi „confiscat” democrația în folos propriu.


Protestele antiguvernamentale au continuat și la acest sfîrșit de săptămînă la Chișinău, organizate de grupul de oameni politici extraparlamentari ce au alcătuit un așa-numit Comitet pentru Apărarea Constituției și Democrației. O relatare de Valentina Ursu, prezentă la locul demonstrației.

Printre cei care au luat cuvintul la mitingul Comitetului pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei a fost liderul miscării Iurie Roşca, fostul ambasador la ONU si la Consiliul Europei, Alexei Tulbure, Anatol Plugaru, fost director al Serviciului de Informatii si Securitate. Vorbitorii cer demisia Alianţei pentru Integrare Europeană.

Printre vorbitori a fost şi un tînar din Bălţi, jurist, Igor Cioru care a spus că şi în acest municipiu lumea este nemulţumită şi lumea a obosit de acest regim, pe care vorbitorul l-a numit „oligarhic".
O tînără profesoară de la Orhei, Nina Ungureanu a spus şi ea că Republica Moldova s-ar afla în pragul unei explozii sociale, iar actuala putere „nu mai este speranţa Republicii Moldova". Profesoara de la Orhei a acuzat actuala putere că ar fi „confiscat” democraţia în folosul propriu.

La orele prinzului multimea continua sa se adune în piaţă, infruntînd temperaturi de minus 13 grade. Potrivit corespondentei Europei Libere, oamenii erau veniti de la Cahul, Rîşcani, Drochia, Străşeni.

Opozitia extraparlamentară, organizatoarea acestui miting, susţine că Alianţa pentu Integrare Europeană ar fi uzurpat puterea.

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană susţin, pe de altă parte, că acest Comitet pentru Apărarea Constituţiei si Democraţiei ar urmări declanşarea de alegeri anticipate.
Începînd de sîmbăta viitoare şi comuniştii, conduşi de Vladimir Voronin vor organiza proteste în masă şi nu numai la Chişinău, dar şi în întreaga ţară.

Multi dintre participantii la meting vorbesc atit in limba romana cit si in limba rusa.
Previous Next

XS
SM
MD
LG