Linkuri accesibilitate

Şeful Vămii deţine cote din capitalul a patru firme (Adevărul)


Angajaţii serviciilor secrete transnistrene prezintă în masă rapoarte de concediere (Dniester.ru)


Adevărul menţionează că informaţia sa anterioară că Tudor Baliţchi, directorul general al Serviciului Vamal, este acţionar la cel puţin trei companii din țara noastră, este eronată. De fapt şeful Vămii deţine cote din capitalul a patru firme, a ţinut să precizeze pentru Adevărul Ion Magu, şeful Serviciului presă şi relaţii cu publicul din cadrul Serviciului Vamal”. Potrivit lui Magu, Tudor Baliţchi şi-a declarat veniturile şi averea în conformitate cu prevederile legislaţiei Republicii Moldova şi faptul că declaraţia integrală nu a fost publicată nu constituie o încălcare”, notează publicaţia. Adevărul scrisese anterior că „şeful Vămii, Tudor Baliţchi, iarăşi nu declară că este acţionar la trei firme”.

Portalul Dniester.ru scrie că „Angajaţii serviciilor secrete transnistrene prezintă în masă rapoarte de concediere.” „În acest fel, angajaţii serviciilor speciale îşi exprimă protestul împotriva reformării instituţiei (în ajun instituţia a fost transformată de Evgheni Şevciuc în KGB (Comitetul Securităţii de Stat), dar şi împotriva noului conducător, Vladislav Finaghin”…

Portalul, care pare să se identifice cu opoziţia faţă de noile autorităţi de la Tiraspol, îl citează în context pe fostul ministru al Securităţii de la Tiraspol Vladimir Antiufeev care, în recenta campanie electorală din regiune, distribuise ştiri potrivit cărora Evgheni Şevciuc ar fi avut „relaţii cu serviciile secrete străine”.

Timpul publică în numărul de miercuri o investigație de Pavel Păduraru despre utilajul pentru perfectarea pașapoartelor furnizat R. Moldova de firmele lui Birștein ce trebuia să fie achitat de „Seabeco-Moldova”, nu de către cetățeni. Timpul publică „contractele între Birștein și Republica Moldova, ce deconspiră în parte geneza „mafiei pașapoartelor” - una dintre cele mai odioase crime comise de elita politică...”. Redacţia menţionează că articolul în întregime va fi publicat joi seara şi pe site-ul său www.timpul.md.

Constantin Tănase a atribuit în editorialul său de miercuri liderilor Alianței pentru Integrare Europeană vina de a fi „autorii morali ai protestelor”. „De toate câte se întâmplă acum la Chişinău vinovată este elita politică de la guvernare. Anume liderii Alianţei - Lupu, Filat şi Ghimpu - sunt vinovaţi de faptul că astăzi Republica Moldova e victima agresiunii masive şi violente a forţelor de stânga rusofile, nostalgice şi antieuropene, dar şi a marginalilor politici şi a falsei societăţi civile controlate şi manipulate de Moscova”, apreciază directorul de la Timpul.
XS
SM
MD
LG