Linkuri accesibilitate

„Fantoma lui Roşca a reapărut în centrul Chişinăului” (Timpul)


„Vlad Filat începe războiul cu raiderul numărul I din spaţiul CSI” (Adevărul).


„Fantoma lui Roşca a reapărut în centrul Chişinăului”, scrie ironic Timpul despre protestele de duminica organizate de Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei condus de fostul lider PPCD-ist. „Alianța proeuropeană de la guvernare trebuie distrusă și înlăturată de la putere – iată obiectivul acestui comitet”, continua Constantin Tanase in editorialul sau.

Chiar daca vrea sa lase impresia ca a pornit la luptă din proprie inițiativă, mai scrie Tanase, toate acțiunile și declarațiile lui Rosca sunt coordonate cu M. Tkaciuk, așa ca zisele proteste sunt organizate de PCRM, lui Roșca revenindu-i sarcina de executant. Roșca cu Voronin au mai răsturnat o guvernare proeuropeană, după ce deputații PPCD și PCRM au demis guvernul proeuropean Sturza si au distrus ADR-ul, aminteste Tanase....Un lucru însă nu au analizat comuniștii până la capăt. Roșca nu mai poate aduna oameni în piața.

„Încet-încet, Alianţa rămâne singură sub focul încrucişat al inamicilor săi. Deunăzi, i-a întrors spatele până şi cel mai redutabil aliat pe care îl avea: societatea civilă. De această părere este analistul politic Petru Bogatu, care scrie pe blogul său că odată cu protestele dezlănţuite în ţară, „gluma se îngroaşă".

„Epidemia protestelor dezlănţuite de ceva timp şi în Est, şi în Vest, se abate şi asupra Chişinăului. Duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, au înviat chiar şi acei adversari ai Alianţei care până mai ieri erau catalogaţi ca fiind „cadavre politice. Este limpede că puterea democratică de la Chişinău a intrat pe un câmp minat şi riscă să-şi dea obştescul sfârşit", crede acesta.

Potrivit lui Bogatu, soluţia ar fi un compromis generos pentru a alege şeful statului cât mai curând posibil. „Coaliţia de guvernământ e în situaţia omului care, ca să nu-şi piardă capul, trebuie să-şi amputeze de bună voie un deget. Sau chiar o mână. Cu alte cuvinte, AIE ar urma să sprijine un candidat acceptat de grupul Dodon.

Un articol din Adevarul se intituleaza „Vlad Filat începe războiul cu raiderul numărul I din spaţiul CSI”. Jurnalistii il au in vedere pe milionarul Veaceslav Platon, fost deputat în anii 2009-210 în Parlamentul moldovenesc care ar fi stat în spatele mai multor atacuri de tip raider din Republica Moldova, Ucraina şi Federaţia Rusă.

Articolul se refera la o conferinta sustinuta de premier in care acesta a dat detalii despre litigiul iscat în jurul întreprinderii Registru şi a anunţat că acest process este doar un început de demarare a analizelor vizavi de numeroase acţiuni judiciare iniţiate în perioadele anterioare de timp, care s-au soldat cu preluări frauduloase ale pachetelor de acţiuni, în baza deciziilor instanţelor de judecată.

Drept exemplu, premierul a adus cazurile de falimentare a Glodeni-Zahăr, Nord-Mobilă, Eventis-Mobile, RED Nord, Cristal-Flor, Termocom etc.
XS
SM
MD
LG