Linkuri accesibilitate

Un canadian la Berlin - Deadbeat


Keith Monteith aka Deadbeat
Keith Monteith aka Deadbeat

Manele electronice minimaliste.




Deadbeat este numele de scenă al lui Scott Monteith, un canadian din Montreal, care s-a mutat – unde în altă parte decât? - la Berlin, şi care produce “his own special blend of dub laden, minimal electronics”, cum ne spune chiar el în pagina lui de pe Myspace.

Un amănunt important pentru a intelege ce cântă acest om este că a lucrat la compania canadiana Applied Acoustics Systems, o foarte de success firmă producatoare de soft-uri pentru sintetizatoare. Iar experiența acumulatâ aici a lăsat în el o pasiune pentru dezvoltarea de interfețe creative, ceea ce vrea sa spuna ca omul nostru e scufundat cu totul “in the most cutting edge technology of the industry”.

„Journeyman’s Annual”, scos în 2007, e al patrulea album lansat de Deadbeat la casa de discuri Scape. Lăudat de critici dar şi de public, „Journeyman’s Annual” e proba absolută ca tehnologia e şi un perfect un instrument muzical. Iar piesa pe care o ascultați acum, „Turbulence” nu e altceva decât o manea electronică minimalistă.

Acesta e motivul pentru care mie îmi plac manelele – pentru ca uneori ele pot fi electronice. Şi minimaliste.

„The ennobling word fit to dub a mouth a poet”, cum ar spune Janette Winterson.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:05:12 0:00
Link direct
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG