Linkuri accesibilitate

In așteptarea dreptului de a circula liber în UE...


Leonid Litra: „Chiar şi în cele mai optimiste scenarii, nu cred că este posibil ca până la finele lui 2012, liberalizarea să fie un fapt împlinit.”


Regim liberalizat de vize între UE şi Republica Moldova până la sfârşitul acestui an: între optimism, realism şi… tupeu. Vom discuta în această dimineaţă cu Leonid Litra, director adjunct pe cooperare internaţională la Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale „Viitorul”.

Europa Liberă: Dle Litra, 2012 ar fi urmat - conform promisiunilor „domestice” , cel puţin - să se încheie pentru cetăţenii moldoveni cu privilegiul de a circula liber în UE. Iată însă că o voce sonoră, a unui fost premier cu expertiză ce pare, cel puţin, impresionată a dispoziţiilor europene, contrazice optimismul şi chiar realismul cu care înţelege să vorbească despre regimul liberalizat de vize şeful diplomaţiei moldovene, dar şi şeful guvernului… Dl Ion Sturza - şi de domnia sa este vorba - a vorbit despre „tupeul unora” de a promite regim liberalizat de vize până la sfârşitul acestui an… Adică de ceea ce crede domnia sa că ar fi o obrăznicie să promiţi aşa ceva. Dvs., ca expert care aţi studiat în amănunt problema, ce cuvânt preferaţi referitor la visa- free pentru 2012: optimism, realism sau tupeu?

Leonid Litra:
„Probabil este un optimism exagerat care nu poate
fi îndeplinit până la sfîrşitul acestui an şi am observat aceste opinii exprimate nu doar de dl Sturza, dar avem şi foşti consilieri pe politică externă, avem şi persoane care au fost implicate nemijlocit în acest proces, care spun că deocamdată nu există acestă perspectivă în termeni atît de rapizi, pe care i-a exprimat dl Leancă.

Probabil aş fi înţeles această afirmaţie a dlui Leancă într-un context electoral, dar avînd în vedere că era spusă doar într-un context pentru a crea nişte expectanţe, de a crea nişte aşteptări este una, probabil, riscantă şi periculoasă pentru că, aţi văzut deja, cetăţenii aşteaptă acest proces cu mare nerăbdare. Este, de fapt, o împlinire a Uniunii Europene, a ideii Uniunii Europene pe pământ pentru fiecare cetăţean. Atunci cînd acest lucru nu se va întâmpla, vom vedea iarăşi în sondaje, probabil, în continuarea ideii, că erodarea europeană va avea loc, posibil, şi mai mult.”

Europa Liberă: Siguranţa, totuşi, a dlui ministru de externe în privinţa rezolvării acestei probleme până la sfârşitul lui 2012 a fost, cel puţin până nu demult, mare, de vreme ce a promis că demisionează odată cu eşuarea promisiunii… Ar fi fost potrivită mai multă prudenţă ?

Leonid Litra:
„Bineînţeles că ar fi fost potrivită. O să vorbim în termeni tehnici, dacă doriţi. Avem două faze de implementare a Planului de Acţiuni. Prima fază este cea de racordare legislativă, de adoptare a normelor şi a legilor pe care trebuie să le racordăm la acquis-ul comunitar, sau la ceea ce am convenit cu UE, pentru a avea un sistem compatibil din punct de vedere a justiţiei şi a afacerilor interne, din punct de vedere a documentării populaţiei, din toate punctele de vedere care sunt solicitate.

Cea de-a doua fază pe care o avem de implementat este nemijlocit implementarea acestui pachet de legi pe care îl adoptăm în prima fază. În acest moment suntem în prima fază de implementare încă. Am avut un raport în luna septembrie din partea UE, care consemna progresul constant al Republicii Moldova, care arăta şi unele deficienţe în acest proces, dar să ştiţi că avem probleme pe interior, dar avem şi probleme care pot fi generate de UE cumva.

De exemplu, probleme pe interior: nu putem adopta legea antidiscriminare, nu putem adopta alte cîteva legi care probabil vor fi adoptate, dar ele au loc, totuşi, cu întârziere care reţine şi data finală a acestei liberalizări. Referindu-ne la problemele de ordin extern: UE abordează încă la pachet, cumva, Republica Moldova cu Ucraina, care se află în acelaşi proces şi vedem că s-ar putea ca să aibă loc încă o misiune de evaluare din partea UE pentru Ucraina, în care s-ar putea include şi Moldova automat, chiar dacă nu cred că este nevoie de o misiune de evaluare pentru prima fază de implementare.”

Europa Liberă: Recent, o distinsă diplomată spunea chiar de la acest microfon că „nicio etapă de implementare a planului de acţiuni moldo-comunitar în domeniul vizelor nu a întârziat”. Dacă aşa este de ce se vorbeşte tot mai insistent despre cultivarea unor „aşteptări false” în această privinţă?

Leonid Litra:
„Planul de Acţiuni a fost oferit Republicii Moldova pe 24 ianuarie 2011, aproape un an în urmă auzeam de la oficialii noştri că vom încheia prima fază de implementare la sfîrşitul anului 2011. A trecut anul 2011 şi nu am încheiat oficial prima fază de implementare, chiar dacă noi în acest moment îndeplinim şi reforme sau planul de acţiuni pentru a doua fază, dar oficial nu suntem monitorizaţi pentru acest lucru de către UE, deci oficial nu am încheiat prima fază şi probabil că va lua ceva timp, pentru că acest proces durează chiar din punct de vedere birocratic în UE şi la noi, până toate aceste informaţii sunt contabilizate, până există o decizie.

Chiar şi în cele mai optimiste scenarii nu cred că este posibil ca până la finele lui 2012, liberalizarea să fie un fapt împlinit pentru cetăţeni, pentru că în pofida poate tuturor realizărilor pe care le vom face în viitorul apropiat şi vom îndeplini acest plan, deja birocratic, instituţional nu reuşim să primim acest regim până la finele lui 2012.”

Europa Liberă: În ce măsură populaţia are aşteptări greşite sau adecvate faţă de beneficiile regimului liberalizat care, iată, nu oferă nici drept de muncă acolo, nici şedere mai lungă de un trimestru?

Leonid Litra:
„Aici, într-adevăr aveţi dreptate, pentru că există o aşteptare pe alocuri falsă în rîndul cetăţenilor care cred că acest regim ar oferi mai multe beneficii, incusiv şi cel de a munci în UE, ceea ce nu este adevărat. Avem o deficienţă aici, în care trebuie să comunicăm mai mult parametrii viitorului regim liberalizat de vize şi este misiunea Guvernului pentru a comunica acest lucru, dar este şi misiunea societăţii civile şi a mass-mediei pentru a se implica într-o campanie de advocacy, pentru a explica clar cetăţenilor ce înseamnă acest regim, altminteri riscăm să avem unele probleme, pentru că în ţările din Balcani, în care a avut loc deja acest proces, au existat diverse probleme pe aceată dimensiune, dar ei au avut în special probleme cu solicitanţii de azil.

Din cîte înţeleg eu, şi datele confirmă acest lucru, noi nu vom avea astfel de probleme, deocamdată, dar experienţa negativă avută cu statele din Balcani, pune pentru noi întrebări adăugătoare la care trebuie să răspundem, chiar dacă nu prea avem ce spune şi toate aceste momente, de fapt, îngreunează procesul de oferire a regimului liberalizat de vize. Există state care sunt cumva neliniştite de ceea ce s-a întâmplat în Balcani şi automat transferă posibilele efecte negative pentru Moldova şi Ucraina în acelaşi context. Noi suntem puşi în situaţia de a da anumite explicaţii, chiar dacă nu avem de ce.”

Europa Liberă: Se tot spune că UE ar avea acum prea multe dureri de cap cu propriile probleme, ca să se mai preocupe de libera circulaţie a moldovenilor. Aşa să fie?

Leonid Litra:
„Într-adevăr, UE cheltuie foarte mult timp pe criză şi pe depăşirea crizei şi acest lucru se simte la nivel global. UE rămâne în continuare foarte angajat în Republica Moldova, trebuie să spunem acest lucru, dar am văzut chiar recent aceste declaraţii ale ambasadorului UE care spunea că termenul 2012 este foarte, foarte, foarte ambiţios pentru Republica Moldova; ceea ce înseamnă, pe un ton diplomatic: oameni buni, fiţi atenţi că nu veţi primi acest regim până la finele lui 2012, chiar dacă posibil ne vom apropia în acel moment.

Dar am spus şi instituţional şi birocratic, acest lucru va mai dura, iar pentru UE oferirea acestui regim nu pare să fie o prioritate, însă aici avem şi noi ceva de spus, pentru că odată ce avem finalizat acest acord de liberalizare a regimului de vize, acest Plan de Acţiuni, acest document, trebuie să insistăm pe îndeplinirea lui întocmai, pentru că noi ne-am luat angajamentul să îndeplinim acele reforme care sunt stipulate în acele patru blocuri de reforme; şi UE şi-a luat angajamentul că odată cu îndeplinirea acestora va oferi liberă circulaţie cetăţenilor moldoveni. Cred că acesta este acel gentlemen agreement, acel stimulent, acea hîrtie de turnesol pentru relaţia dintre UE şi Republica Moldova.”

Europa Liberă: Cu alte cuvinte, dle Litra, şanse ca urătorii moldoveni să ajungă la anul cam pe vremea asta şi pe la curţile europenilor din UE, sunt cam reduse, nu?

Leonid Litra:
„Sunt cam reduse, într-adevăr, din păcate. Cred că este bine să gestionăm aceste aşteptări, pentru că riscăm să discredităm ideea europeană cumva, pentru că doar prin astfel de evenimente, prin astfel de procese se simte Uniunea Europeană în Republica Moldova, prin preţuri mici la bilete avia, prin liberalizarea regimului de vize, prin posibilul viitor Acord de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător. Aceste sunt procese care fac ca UE să se simtă în Moldova şi trebuie să gestionăm aceste procese astfel încît să implementăm cu calitate acele reforme şi să nu promitem cetăţenilor ceea ce ştim că nu vom obţine.”
XS
SM
MD
LG