Linkuri accesibilitate

Preşedintele Comisiei speciale pentru alegerea preşedintelui ţării a confirmat pentru Europa Liberă că nimeni nu şi-a depus candidatura pentru alegerile din 15 ianuarie


Preşedintele Comisiei speciale pentru alegerea preşedintelui ţării, Tudor Deliu, a confirmat într-un interviu cu Europa Liberă că nimeni nu şi-a depus dosarul pentru a candida la alegerile repetate din 15 ianuarie. Iar înscrierea în cursa prezidenţială se încheie joi, 12 ianuarie, seara. Întrebat dacă aparenta lipsă de interes ar putea fi legată şi de faptul că tot pe 12 ianuarie este aşteptat verdictul Curţii Constituţionale privind legalitatea votului din 15 decembrie, Tudor Deliu a declarat, citez : „Nu pot să prezic ce va hotărî Curtea Constituţională. Nu cred că acesta să fie un impediment pentru a nu înainta candidaturi.”

„Dacă Curtea Constituţională va invalida sau va declara neconstituţionale alegerile ordinare, respectiv alegerile repetate nu intră în cadrul legal de acum. De aceea Parlamentul va fi nevoit să stabilească o nouă dată a alegerilor ordinare.”

Deputat PLDM, Tudor Deliu a reamintit că partidul său pledează oricum pentru limitarea prerogativelor prezidenţiale „într-o ţară parlamentară preşedintele ţării ar trebui să aibă doar nişte atribuţii strict limitate” a mai declarat Tudor Deliu , Europei Libere.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG