Linkuri accesibilitate

Protest în faţa ambasadei ruse de la Chişinău, după uciderea duminică a unui moldovean la Vadul lui Vodă


Protestarii cer retragerea armatei ruse de pe teritoriul Moldovei.

Aproximativ 20 de persoane, în mare parte activişti ai organizaţiei Hyde Park, au protestat în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, cerând retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit angenţiei de ştiri Info-Prim Neo, protestul a fost organizat în legătură cu incidentul de la un post de control al forţelor mixte de menţinere a păcii, la Vadul lui Vodă, unde un militar rus a împuşcat un tânăr de 18 ani.

Ghenadie Brega, membru Hyde Park, e citat de Info-Prim Neo cu declaraţia că autorităţile de la Chişinău trebuie să ia măsuri pentru retragerea armatei ruse din Republica Moldova, indiferent dacă militarii ruşi îşi spun pacificatori sau altfel.

Între timp, la ministerul de externe de la Chişinău şeful diplomaţiei moldovene Iurie Leancă discută despre acest incident cu ambasadorul Rusiei în Republica Moldova Valeri Kuzmin.

La întrevedere este prezent şi vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov.

Guvernul de la Chişinău a anunţat în cursul dimineţii că investighează incidentul de la Vadul lui Vodă. Într-o declarație pentru Publica TV, Eugen Carpov a spus că reprezentanții executivului au luat legătura cu autoritățile locale, şi urmează să ia o decizie privind administrarea acest caz împreună cu Federația Rusă.

Incidentul de duminică a provocat reacţii şi din partea reprezentanţii Partidului Democrat, al Partidului Liberal Democrat şi al Partidului Comuniştilor, care au condamnat uciderea tînărului de 18 la Vadul lui Vodă.

Publika TV îl citează pe preşedintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov cu declaraţia că trebuie aflat care este exact motrivul pentru care militarul rus a tras într-un om neînarmat.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG