Linkuri accesibilitate

Poliția a intervenit la Moscova și Sankt Petersburg pentru a dispersa demonstrații organizate sub lozinca „un An Nou fără Putin”


Zeci de persoane, între care scriitorul Eduard Limonov, au fost reținute la Moscova, în timp ce încercau să demonstreze pentru „un An Nou fără Putin”. Demonstrația, organizată de scriitorul opozant dar foarte controversat, a avut loc în piața Triumfalnaia din centrul Moscovei. Poliția a intervenit împotriva unor demonstranți care scandau „Libertate” și „Rusia fără Putin”.
O demonstrație similară, la care au participat cîteva zeci de persoane, a fost dispersată de poliție la St. Petersburg.

Intr-un discurs cu ocazia Anului Nou, retransmis de televiziune, premierul Putin a spus între altele, că nu ar fi „nimic anormal” în faptul că „totul fierbe” în Rusia, adăugînd că acesta ar fi „prețul de plătit pentru democrație”. După formula lui Putin, citată de agențiile de presă: „Sîntem în mijlocul unui ciclu politic, alegerile legislative s-au încheiat, cele prezidențiale vor începe, iar în asemenea perioade oamenii politici exploatează întotdeuna sentimentele cetățenilor, totul este într-o măsură destabilizat, totul fierbe, dar aceste este prețul de plătit pentru democrație”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG