Linkuri accesibilitate

Ample remanieri de cadre la Tiraspol


Evgheni Şevciuk
Evgheni Şevciuk

Evgheni Şevciuk i-a demis pe toţi conducătorii vechii administraţii. Noul reprezentant pentru negocierile cu Chişinăul este Nina Ştanski.



Noul lider de al Tiraspol Evgheni Şevciuk a făcut primele remanieri de cadre în administraţia transnistreană. Imediat după inaugurarea sa în funcţie, Şevciuk i-a demis pe toţi membrii administraţiei prezidenţiale, conducătorii de ministere şi adjuncţii lor.

A fost demis şi preşedintele băncii centrale de la Tiraspol, Oxana Ionova, suspectată de organele de anchetă de la Moscova că ar fi implicată, alături de Oleg Smirnov, fiul fostului liderul transnistrean în delapidarea ajutoarelor umanitare ruseşti.

Evgheni Şevciuk a făcut şi câteva numiri în funcţii.

Interimatul funcţiei de şef al aparatului său îl va deţine reprezentantul administraţiei în Sovietul suprem Maia Parnas.

Noul secretar de presă al lui Şevciuk şi ministru interimar al informaţiei şi telecomunicaţiilor a devenit jurnalistul Evgheni Zubov, iar şeful adjunct al serviciului său de presă – Irina Dementieva.

În funcţia de reprezentant special al liderului transnistrean pentru procesul de negocieri şi relaţii externe a fost numită Nina Ştanski.

Serviciul de protocol al administraţiei de la Tiraspol va fi condus de Galina Sanduţa.

Şeful serviciului de securitate al liderului transnistrean a fost numit Ghennadi Kuzmiciov.

Printre primele decrete semnate astăzi de Evgheni Şevciuk a fost şi cel ce simplifică trecerea graniţei administrative pentru deţinătorii cetăţeniei autoproclamatei republici transnistrene şi a automobilelor înregistrate în Transnistria.

Evgheni Şevciuk s-a întâlnit, într-o şedinţă închisă, şi cu şefii structurilor de forţă de la Tiraspol, cu care a discutat între altele, potrivit serviciului său de presă, despre punerea în practică a măsurilor de liberalizare a circulaţiei persoanelor.

Printr-o altă dispoziţie a lui Şevciuk, administraţia prezidenţială de la Tiraspol va fi mutată în clădirea în care se află acum departamentul vamal al regiunii transnistrene.
Previous Next

XS
SM
MD
LG