Linkuri accesibilitate

Evgheni Șevciuk promite simplificarea controalelor la frontiera cu regiunea separatistă transnistreană


Noul lider proaspăt ales al regiunii transnistrene, Evgheni Șevciuk spune că primul său act după învestirea așteptată la 30 ianuarie va fi să simplifice controalele pe Nistru pentru a ușura călătoria cetățenilor.
Într-o declarație de presă, Șevciuk a spus, luni, că în schimbul simplificării controalelor la frontiera dintre „cele două state” va cere Chișinăului condiții de activitate mai prielnice pentru firmele transnistrene și restabilirea traficului pe calea ferată din regiune.
În vârstă de 43 de ani, Șevciuk l-a învins duminică în turul doi de scrutin pe favoritul Moscovei, Anatoli Kaminski, obținând aproximativ 74 la sută din voturi. Fost președinte al sovietului suprem de la Tiraspol, el a promis în campania electorală îmbunătățirea relațiilor cu Chișinăul și Kievul, și cooperarea strânsă cu Moscova.
Șevciuk îl înlocuiește pe liderul necontestat până acum, Igor Smirnov. Rămân necunoscute planurile de viitor ale lui Smirnov, cel care a condus regiunea transnistreană timp de peste două decenii, din primele zile de la separarea ei în 1990.
XS
SM
MD
LG