Linkuri accesibilitate

Eugen Carpov: sper că noul lider de la Tiraspol Evgheni Şevciuk va fi un negociator mai constructiv decât Igor Smirnov


Vicepremierul pentru reintegrare Eugen Carpov speră că noul lider de la Tiraspol Evgheni Şevciuk va fi un negociator mai constructiv decât Igor Smirnov.

Într-un interviu cu Europa Liberă, oficialul moldovean a spus că votul cetăţenilor din regiunea de Est a Republicii Moldova contează pentru guvernarea de la Chişinău, chiar dacă nu recunoaşte procesele electorale din autoproclamata republică transnistreană. Faptul că alegerile au avut două tururi şi au existat mai mulţi candidaţi este un semn al democratizării regiunii, ne-a declarat Eugen Carpov:

„Pentru mine este un semn bun. Populaţia începe să gândească diferit. Locuitorii de acolo, prin votul care l-au depus, au demonstrat un protest împotriva celor 20 de ani de regim autoritar care au existat în această regiune, regim nerecunoscut.”

Potrivit lui Eugen Carpov, autorităţile de la Chişinău îşi doresc o întâlnire cât mai curând posibil cu noii reprezentanţi ai administraţiei de la Tiraspol, cel puţin până la următoarea rundă de negocieri în format 5+2 pe tema Transnistriei programată să aibă loc în februarie la Dublin, capitala Irlandei.
XS
SM
MD
LG