Linkuri accesibilitate

Potrivit datelor preliminare ale alegerilor din regiunea transnistreană Evgheni Șevciuk a fost ales lider cu peste 70% din sufragii în al doilea tur de scrutin


Potrivit rezultatelor preliminare ale Comisiei centrale electorale de la Tiraspol, citate de agențiile RIA Novosti și Interfax, Evgheny Șevciuk ar fi cîștigătorul confortabil al turului doi al scrutinului pentru desemnarea liderului regiunii separatiste transnistrene. Pe site-ul său de campanie, Șevciuk, în vîrstă de 43 de ani, revendică 76,4% din sufragii.
Anatoli Kaminski, candidatul susținut de Moscova, ar fi obținut numai 22,6% din voturi.
Rezultatele oficiale sînt așteptate să fie anunțate astăzi în cursul zilei, iar Șevciuk ar urma să țină o cuvîntare spre orele 14, anunță agențiile de presă.
Un diplomat rus a declarat cotidianului moscovit Kommersant că Moscova ar putea fi satisfăcută în final de alegerea lui Șevciuk, important fiind ca Igor Smirnov să plece de la putere. „Obiectivul nostru principal a fost atins - a declarat diplomatul reluat de presa occidentală. Smirnov nu mai este președinte. In acest context ne este egal cine e ales dă conducă republica, Șevciuk sau Kaminski.”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG