Linkuri accesibilitate

La muncă! La datorie! (pamflet)


Economia noastră se va însănătoşi în mod miraculos, iar integrarea noastră europeană va deveni simplă şi rapidă!


Guvernul ocrotitor şi pus pe primeniri a luat o decizie de o importanţă colosală! Carevasăzică, aşa-numiţii bugetari nu se vor odhni după Revelion şi vor ieşi la muncă pe 2 ianuarie. Premierul Filat a oferit o explicaţie mai mult decît satisfăcătoare pentru această găselniţă: „Noi avem foarte mult de muncit, să dea Domnul să vină şi perioada în care să ne odihnim...” Şi le-a recomandat bugetarilor să păstreze vigilenţa de Revelion, să aibă grijă cît beau şi cît mănîncă pe 31 decembrie şi pe 1 ianuarie, ca să fie în formă pe 2 ianuarie.

Aşadar, la muncă, la datorie! Ţara are nevoie de efortul nostru susţinut! Nu e cazul să lenevim atîta vreme cît ţara mai are probleme! Da, mă gîndesc că masele au recepţionat mesajul premierului şi s-au pătruns de responsabilitate. Da, acum cu certitudine, oamenii vor bea vin şi şampanie în doze homeopatice, liliputane, pentru a veni luni, 2 ianuarie, să răstoarne munţi la locurile lor de muncă! Aşa va fi, cu siguranţă!

Iar şi mai important e că munca susţinută, însufleţită, a bugetarilor pe 2 ianuarie va schimba fundamental datele problemei în economia moldovenească! Se pare că anume această contribuţie pe 2 ianuarie va fi decisivă pentru modernizarea şi însănătoşirea economiei autohtone! Într-adevăr, foarte inspirată şi oportună e decizia guvernului. Păi, cum e posibil să stai întins pe cuptor după revelion cînd ţara arde?

Iar şi mai important e altceva. Noi nu avem probleme cu calitatea muncii, nici cu atitudinea faţă de muncă, nici cu evaziunea fiscală şi cu „contabilitatea dublă”. Economia noastră merge strună în aceste privinţe, iar toate problemele proveneau doar din existenţa numărului prea mare de zile de odihnă. Asta era buba! Şi acum, reducînd numărul zilelor de odihnă, noi extirpăm, ca nişte chirurgi faimoşi, tumoarea care ne ţintuise locului. Ehehehehehehei! Păi, acum, ieşind la muncă pe 2 ianuarie, noi vom realiza un memorabil salt chinezesc în plan economic!

Acum, economia noastră se va însănătoşi în mod miraculos, iar integrarea noastră europeană va deveni simplă şi rapidă! La anul şi la mulţi ani, stimaţi bugetari, făuritori de ţară!
XS
SM
MD
LG