Linkuri accesibilitate

Dictatorul Smirnov părăseşte scena (Adevărul)


Decizii municipale nepotrivite (Timpul)





Dictatorul Smirnov părăseşte scena, scrie Adevărul despre rezultatele, parţiale deocamdată, făcute publice ieri de aşa-zisa Comisie Electorală Centrală de la Tiraspol. După 20 de ani în care s-a crezul de neînlocuit în fruntea republicii separatiste, adaugă ziarul. Smirnov mai crede însă într-o răsturnare de situaţie în favoarea sa, dacă CEC va da curs vineri demersului său privind anularea alegerilor, conchide publicaţia, citând şi mai mulţi experţi care consideră că eşecul lui Smirnov este un nou episod al politicii Rusiei în contextul reglementării transnistrene, de la care însă nu ne putem aştepta la o soluţie ce ne-ar aranja.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
Link direct



Din Adevărul mai aflăm care e bugetul mediu al unei familii din Republica Moldova pentru sărbătorile de iarnă. Jurnaliştii de la acest ziar l-au calculat la 150-200 de euro. Ei citează în continuare un studiu britanic din care rezultă că o familie din Uniunea Europeană va aloca în acest an pentru sărbători în jur de 600 de euro.

Articolul de fond din Timpul este despre o piaţă de haine apărută recent chiar în inima capitalei, la câţiva metri de Piaţa Centrală. În loc să scăpăm de înghesuială şi trafic supraîncărcat, scrie ziarul, se întâmplă exact contrariul. Alături de monumente istorice demolate ilegal şi construcţii neautorizate de pe spaţiile verzi, noul „talcioc” continuă şirul deciziilor municipale nepotrivite ce îi uimeşte pe jurnaliştii de la acest ziar.

Timpul este singurul ziar care se referă astăzi la alegerea preşedintelui programată pentru vineri. Comuniştii n-au decis încă dacă vor participa, scrie publicaţia, citându-l pe un fruntaş al PCRM, Vadim Mişin, cu declaraţia că opoziţia va lua o decizie abia astăzi, după plenara parlamentului.

Şi o ştire din Ziarul de Gardă, ce scapă altor publicaţii, ne anunţă că la Curtea Supremă de Justiţie s-a decis „definitiv şi irevocabil” reîntoarcerea în posesia PCRM a clădirii de pe strada Armenească, acolo unde s-a construit cu mult scandal noul sediu al formaţiunii. Hotărârea a fost luată în timp de câteva minute, iar reprezentanţii statului au lăsat să se înţeleagă că decizia Colegiului de contencios administrativ al CSJ a fost influenţată şi de alţi factori decât cei juridici.
XS
SM
MD
LG