Linkuri accesibilitate

16 decembrie - ultima carte a AIE și a liderilor ei (Timpul)


Călătoriile aeriene low cost și sansa de a le obține (Economist).






Cotidianul Adevărul scrie că bloggerul rus Eduard Baghirv, acuzat că ar fi pus la cale protestele din aprilie 2009, renunţă la avocaţii săi din Moldova. El a precizat că nu va participa la procesul împotriva lui, pe care l-a calificat drept „o clounadă”. Tocmai din acest motiv, scrie Adevărul, prima şedinţă de judecată în dosarul lui Baghirov, care urma să aibă loc ieri, a fost amânată.

Pe 16 decembrie, cînd a fost programată alegerea preşedintelui, se va juca ultima carte a Alianţei pentru Integrare Europeană şi a liderilor acesteia, e de părere directorul cotidianului Timpul, Constantin Tănase. Realizînd aceasta, liderii AIE au intrat într-o ciuleandră a nervilor, încearcă să nu calce greşit, fac declaraţii prudente, mint subtil şi mimează stări de spirit pe care de fapt nu le trăiesc. Fiecare lider îşi face calculele sale în acest joc pentru putere, care nu are nimic în comun cu interesele naţionale, conchide dl Tănase.

Vom avea călătorii aeriene low cost? se întreabă ziariştii de la săptămânalul Economist. La 12 decembrie, scriu ei, citîndu-l pe Ministrul Transporturilor, Anatol Şalaru, la Chişinău vor veni reprezentanţii companiei de transport aerian low cost Wizz Air, pentru discuţii despre eventuale colaborări. Ziariştii amintesc că în luna octombrie a fost semnat Acordul privind Spaţiul Aerian Comun dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, care ar permite pasagerilor să poată beneficia de tarife la biletele de avion cu 30 – 40 la sută mai mici faţă de cele practicate în prezent.
XS
SM
MD
LG