Linkuri accesibilitate

Preşedintele rus Dmitri Medvedev critică dur raportul observatorilor internaţionali la alegerile de duminica


Premierul Rusiei Vladimir Putin s-a declarat mulţumit de rezultatul alegerilor parlamentare de duminică chiar dacă partidul său, Rusia Unită a obţinut aproape 50%, cu 14% mai puţin decît în alegerile din anul 2007.

După proteste masive si arestări noaptea trecută şi în aceasta seară, opoziţia a nesocotit ordinele poliţiei şi în ciuda miilor de poliţişti desfăşuraţi pe străzile din Moscova şi Sankt-Petersburg continuă protestele împotriva rezultatului alegerilor de duminică pe care le considera fraudate.

Rusia fără Putin scandează oamenii şi cer poliţiei să pactizeze cu protestatarii. Potrivit relatărilor au fost arestate 100 de persoane, printre care şi unul din liderii opoziţiei Boris Nemţov.

Puterea organizează tot în aceasta seara contramanifestaţii de sprijin pentru actuala putere.

Modul de desfăşurare a alegerilor a fost criticat de observatorii internaţionali ai OSCE şi de secretarul de stat american doamna Hillary Clinton.

Preşedintele Dmitri Medvedev a criticat astăzi, la rîndul lui, raportul observatorilor internaţionali la alegerile de duminica: „Dacă sunt sau nu suficiente partide în Rusia, e treaba noastră şi nu a observatorilor internaţionali. Una e sa monitorizezi alegerile şi alta este să te amesteci în chestiuni care nu te privesc. În curînd o să ne spună şi cum să ne rescriem constituţia”, a spus astăzi preşedintele Rusiei.
XS
SM
MD
LG