Linkuri accesibilitate

Agenția de rating Standard & Poor's amenință să reducă calificativele pentru economiile Franței și Germaniei, în ciuda declarațiilor comune Merkel-Sarkozy


Franța și Germania au spus că Uniunea Europeană are nevoie de un nou tratat pentru a face față crizei datoriilor din zona euro. Declarația a fost făcută aseară la Paris de cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Nicolas Sarkozy. Liderii celor mai mari două economii din zona euro au mai spus că statele care folosesc moneda comună vor trebui supuse unor controale bugetare mai stricte și sancțiunilor, dacă își neglijează deficitele.
Merkel și Sarkozy au adăugat că ar fi bine ca asemenea reguli stricte să fie aplicate în toate cele 27 țări din UE, dar dacă nu se poate, atunci vor trebui puse în practică cel puțin în zona euro, cu 17 membri.
Întâlnirea Merkel-Sarkozy a avut loc în pregătirea summitului UE de la 9 decembrie, anunțat ca foarte important pentru viitorul monedei europene comune.
Între timp, agenția de rating Standard & Poor's a spus că a pus nu mai puțin de 15 țări din zona euro sub observație, invocând tensiunile de pe piața financiară și incapacitatea liderilor europeni de se pune de acord asupra unei soluții.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG