Linkuri accesibilitate

Pomul de Crăciun al Republicii Moldova, inaugurat de Ziua României (Timpul)


Ministrul Şleahtiţchi a picat examenul la Istorie (Adevărul)


Adevărul a folosit prilejul Zilei Naţionale a României pentru a publica un interviu cu ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă care spune că sărbătoarea este „un pod al recunoştinţei care ne leagă de cei care au făcut posibilă România Mare”, dar şi pentru a-i întreba pe mai mulţi români care au trecut Prutul şi şi-au găsit rost în Republica Moldova, cum ar fi jurnalista Lorena Bogza sau sociologul Doru Petruţi, cum se simt aici. Mai acasă decât în România, au răspuns cei mai mulţi dintre ei.


Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:10 0:00
Link direct



Într-un editorial din acelaşi ziar semnat Valentina Basiul, ministrului educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, i se reproşează că după ce a declarat în mod repetat că şcolile moldoveneşti vor reveni la studierea Istoriei Românilor, s-ar fi răzgândit la un moment dat şi a trimis scrisori în instituţiile academice cerându-le să se pronunţe dacă elevii trebuie să studieze această disciplină sau Istoria Integrată. Şleahtiţchi a picat examenul la Istorie, constată jurnalista.

Despre planurile autorităţilor de a majora lefurile bugetarilor în 2012, planuri despre care anunţa într-un interviu oferit postului nostru de radio ministrul finanţelor, Veaceslav Negruţă, Adevărul scrie următoarele: „Vin alegerile, cresc salariile – experţii atenţionează că deşi sunt necesare, aceste majorări au un substrat electoral.”

Timpul ne anunţă că principalul Pom de Crăciun al Republicii Moldova, cel din Piaţa Marii Adunări Naţionale, va fi inaugurat astăzi, de Ziua României. Într-un comentariu semnat George Damian Uniunea Sovietică este numită „un malaxor al morţii”. Autorul constată printre altele că însuşi conceptul de grăniceri a fost pervertit în fosta URSS. De obicei, grănicerii păzesc o ţară de invaziile din exterior, iar în sistemul sovietic grănicerii stăteau cu armele întoarse împotriva propriilor cetăţeni ca să nu fugă.

Cu prilejul împlinirii unui an de la instalarea AIE2, Ziarul de Gardă a întrebat mai multe persoane publice ce ne-a adus acest an. Răspunsurile au fost deloc măgulitoare pentru clasa politică de la Chişinău.
XS
SM
MD
LG