Linkuri accesibilitate

Premierul Filat formulează acuzații împotriva speakerului Marian Lupu care ar fi decis să susțină candidatura prezidențială a Zinaidei Greceanîi


Premierul Vlad Filat spune că speakerul democrat, Marian Lupu i-ar fi promis fostei deputate comuniste Zinaida Greceanîi votul deputaților democrați pentru a fi aleasă președintă. Într-o emisiune a televiziunii publice Moldova 1, marți seara, Filat l-a acuzat pe Lupu că ar fi renunțat „în mod pervers” la înțelegerea care a premers părăsirii fracțiunii PCRM de către Greceanîi și alți doi deputați comuniști: „Mă miră cum unii politicieni, care se declară cu principii şi valori, cu verticalitate, sărută foarte galant mâna unei doamne, asumându-și angajamente; peste noapte trece totul cu vederea şi se face că nu s-a întâmplat nimic. Domnul Lupu personal s-a angajat să o sprijine pe doamna Greceanîi în funcția de preşedinte al Republicii Moldova”.
Primul ministru a mai spus că partidul său va insista ca o nouă tentativă pentru alegerea șefului statului în Parlament să fie amânată pentru începutul anului viitor, ca deputații să poată adopta mai întâi noile legi bugetare.
XS
SM
MD
LG