Linkuri accesibilitate

O criză profundă morală (Timpul)


Cu ce ne-am ales după eşecul alegerii şefului statului de către Parlament? (Al. Canțîr/Adevărul).






Cu ce ne-am ales după eşecul alegerii şefului statului de către Parlament? Alexandru Canţîr scrie în Adevărul că, în primul rând deputaţii şi liderii lor au ajuns, cu voie sau fără voie, să creadă în propria nemurire. Un lucru este totuşi evident, nu se ştie cât de important este un preşedinte pentru Moldova, dar e limpede că aproape întreaga populaţie, conform ultimului barometru de opinie, este îngrijorată de faptul că în Moldova nu poate fi ales un şef de stat.

Tot în Adevărul puteţi afla ce probleme au moldovenii din Portugalia, dintr-un interviu cu Ambasadorul Moldovei la Lisabona, Valeriu Turea. Excelenţa Sa spune că moldovenii, chiar daca e criză în Europa, ar reveni acasă doar dacă ar găsi în Moldova cel puţin aceleaşi condiţii care le au peste hotare.

Constantin Tănase consideră că ceea ce trăieşte astăzi Moldova nu este o criză constituţională ci una profund morală. El scrie în Timpul că Noul Val de politicieni s-a dovedit a fi în realitate o grupare de şmecheri cinici, care văd Moldova drept un teritoriu unde să dă o bătălie pentru acumularea capitalului.
XS
SM
MD
LG