Linkuri accesibilitate

Tiraspolul spune că va negocia cu Chişinăul numai pe picior de egalitate


Sovietul suprem din Tiraspol
Sovietul suprem din Tiraspol
Tiraspolul va negocia cu Chişinăul numai pe picior de egalitate. Intenția este formulată în proiectul unei legi adoptat în prima lectură de Sovietul suprem al autoproclamatei republici transnistrene. Proiectul a fost înaintat de liderul administraţiei Igor Smirnov şi defineşte scopul şi principiile procesului de negocieri cu Republica Moldova. Documentul a fost adoptat în prima lectură în ajunul reluării negocierilor oficiale pe tema Transnistriei după o pauză de aproape şase ani.
Un comunicat de presă al legislativului transnistrean îl citează pe şeful adjunct al ministerului de externe din Tiraspol Alexandr Malearciuk, care a rezumat în şedinţa în plen conţinutul documentului: „Proiectul pune bazele politice, juridice şi organizatorice ale procesului de negocieri cu Republica Moldova, în scopul reglementării definitive a conflictului moldo-transnistrean, normalizării relaţiilor pe principiul bunei vecinătăţi cu Republica Moldova şi intereselor popoarelor celor două ţări, întru apărarea suveranităţii şi independenţei republicii moldoveneşti nistrene prin mijloace diplomatice”.
Pentru a doua lectură, Sovietul suprem urmează să delimiteze competenţele noului guvern al regiunii separatiste, care va începe să funcţioneze după alegerile din 11 decembrie pentru aşa numita funcţie de preşedinte al Transnistriei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG