Linkuri accesibilitate

Cei trei foști deputați comuniști afirmă că ar fi dispuși să susțină un candidat independent la președinție


Igor Dodon, fost membru al fracţiunii comuniste, a declarat că împreună cu Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc ar putea sprijini un candidat independent la funcţia de preşedinte al ţării. Într-o declaraţie de presă, citată de agenţia Info-Prim Neo, se mai arată că „în aşa mod, va fi depăşită criza politică, va fi reformatată guvernarea şi vor fi create premisele pentru stabilitate politică şi dezvoltare economică pe trei ani înainte”.

La miezul nopţii expiră termenul pentru depunerea candidaturilor. Pe 18 noiembrie ar trebui să aibă loc votul în Parlament. Pentru moment, nu există nici un candidat oficial.

Între timp, fracţiunea comuniştilor, care a pierdut trei voturi şi posibilitatea de a bloca alegerea preşedintelui, a anunţat că nu va prezenta un candidat propriu. Nu este clar dacă deputaţii comunişti nu vor alege să boicoteze şedinţa parlamentului din 18 noiembrie.

Tudor Deliu, şeful comisiei parlamentare pentru alegerea preşedintelui ţării a declarat că forul legislativ ar putea stabili o nouă dată pentru vot dacă nu se înregistrează nici un candidat. Absenţa unui candidat, a mai declarat Deliu, citat de Publika nu va atrage însă dizolvarea parlamentului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG