Linkuri accesibilitate

Alabama 3


Rock, acid house, country music şi gospel.




„Alabama 3 este prima trupă pe a cărei muzică am putut să dansez ziua în amiaza mare fără sprijin chimic, şi asta spune multe” - a zis cândva Irvine Welsh, regizorul filmelor „Trainspotting” şi „Filth”.

„Dacă e cineva care crede că politica şi religia n-au nimic de-a face cu rock'n'roll-ul, ar trebui să asculte Alabama 3” - scrie prestigioasa publicație „The Times”.

Alabama3
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:05:35 0:00
Link direct


Doamnelor şi domnilor, Alabama 3 a luat ființă la Brixton, în Anglia, în 1989, şi amestecă cu mult umor rock, acid house, country music şi gospel.



Numele este o parafrază a vestitului caz „Alabama 2”, un proces din anii ʼ30 în Statele Unite, în care doi bărbați de culoare au fost judecați, condamnați la moarte şi executați pentru o crimă pe care nu au comis-o.

Fondatorii trupei, Jake Black şi Rob Sprag, au decis pe la sfârşitul ailor '80 că acid house şi country sunt două genuri care merg perfect împreună şi au început să cânte acid house şi country sub numele de un ridicol perfect The First Presleytarian Church of Elvis The Divine UK.

În 2008, Alabama 3 au scos un album numit „Hits and Exist Wounds”, un fel de best of, de pe care ascultăm piesa „Hypo Full of Love”, o satiră necruțătoare la adresa acelora care îl ridică în slăvi, făcându-l chiar zeu, pe Elvis Presley.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG